donderdag 2 december 2010

De verlanglijstjes top 4

Hee, hadden jullie nu niet ieder jaar zo’n top-zoveel voor Sinterklaas op die blog? Oei, ja dat is waar. Bijna vergeten. Maar hét cadeau voor Pakjesavond is natuurlijk… Nee, wacht we beginnen gewoon onderaan het lijstje. Bij nummer 4...

4. Disney Junior Winterboek 2010
(Illustratie: © Disney)
Met daarin twee verhalen waarvoor ik al dan niet in samen met een collega-scenarist het scenario schreef. Dit boek heeft geen paginanummers, maar als je zelf telt, vind je op bladzijde 51 het Winnie de Poeh-verhaal ‘Een spook!’. Een verhaal van één pagina waarin Knorretje en Poeh een spook door het bos zien zweven. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez en eerder gepubliceerd in Winnie de Poeh 10-2005 en eerder dit jaar nog in het Winnie de Poeh Vakantieboek 2010.

Vervolgens vind je op bladzijde 117 en 118 een Tokkie Tor-verhaal dat ik samen met collega Paul Hoogma schreef. Een verhaal waarin Tokkie en zijn vrienden vanwege de winterse kou afreizen naar de vuilnisbelt en daar het afval van een Chinees restaurant vinden en om dat vervolgens op geheel eigen wijze te recyclen. En reken maar dat dan niemand het meer koud heeft in Puindorp. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzalez en eerder gepubliceerd in de Nederlandse Donald Duck 4-2005 en de Belgische Disneykrant 19-2007.

(Schets plaatje 1 t/m 5 + Tokkie plaatje 7: Paul Hoogma)


3. Strijders van Dark Dragon Books
(Illustratie: Jan Bosschaert)Een prentenblok met veertien speciale tekeningen van veertien van de allerbeste Nederlandse en Vlaamse striptekenaars. Met daarbij de speciale Red Sonja-plaat van niemand minder dan Hans van Oudenaarden. Deze prent in kleur en die van de andere dertien Dark Dragon Books helden zijn te verkrijgen bij aankoop van drie albums uit het fonds van Dark Dragon Books (http://www.darkdragonbooks.nl/) of één complete verzamelcassette.


2. Red Sonja
De originele Red Sonja-plaat van Hans is sinds dinsdag te koop in de webshop van Dark Dragon Books (http://www.darkdragonbooks.com/shop/index.php?module=categorie&cpath=45&cat=45).
Een uniek cadeau want er is slechts één exemplaar van. Voor slechts 495 eurootjes wisselt deze prachtige zwartwitplaat van eigenaar. Dus koop die plaat en help Hans de winter door!


1. Bob Evers 5: Een overval in de lucht.Hét Sinterklaascadeau van 2010! Het nieuwste album in de Bob Evers stripreeks, verkrijgbaar in harde en zachte kaft. Deel 5 alweer met als titel ‘Een overval in de lucht’. In opdracht van Bob begeven Jan en Arie zich per vliegtuig naar Zuid-Afrika om daar een verborgen papiertje op te sporen. Een papiertje dat voor Lois en John Bennett in Londen maar liefst 400.000 dollar waard is. Helaas wordt het vliegtuig hoog boven Afrika gekaapt met als gevolg een noodlanding in de woestijn en een felle strijd tussen kapers en passagiers in de zinderende hitte. Lukt het Jan en Arie alsnog om eerder in Kaapstad te zijn dan hun tegenstrever Jarvis K. Jeffries. En wat is er toch met dat geheimzinnige kistje van medepassagier Anderson. Lees dit album en je weet het.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat plaatje is toch die lelijke Eppo-inkleuring?

Frank Jonker zei

Ha Anoniem,

Nee, gelukkig niet. Bij het Eppo-plaatje loopt er een titelbalk dwars doorheen. Dit is dat hele kleine Red-Sonja-in-kleur-plaatje dat Hans zelf eerder bij zijn post van 12 november jl. op de blog heeft gezet.

Hartelijke groeten,

Frank

Anoniem zei

Een misverstandje. Ik doelde met "lelijke Eppo-inkleuring" natuurlijk op dat openingsplaatje van het nieuwe verhaal.

Anoniem zei

Zo lelijk was die inkleuring in Eppo niet. Gewoon anders.

Frank Jonker zei

Ha Anoniem 1 en 2,

Meningen verschillen, maar of je de Eppo-inkleuring nu 'lelijk' of 'anders' vindt, feit is dat het bewuste plaatje niet uit het album kwam, maar uit Eppo. In die zin had Anoniem 1 dus gelijk. Het plaatje is bij deze vervangen door een scan van de versie die wel in het album te vinden is.

Hartelijke groeten,

Frank