vrijdag 22 oktober 2010

Nog meer puppies . . .

Fantastisch leuke reakties gehad op onze "Puppy from Hell". Ook van redakties . . .De strip zit nu in allerlei mapjes en gaat op nu allerlei manieren en nivo's besproken worden. Afwachten maar wie er het eerst hapt en tegen de beste voorwaarden!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jippie Nieuwe afleveringen van 'puppy'. Ik zat daar met smart op te wachten. Al zicht op enige publicatie?

Carlos zei

GEWELDIG!!!! Wat een heerlijke humor!

Heren, tot de 30e in Zwolle, Carlos

Otto zei

Als niet stripmaker toch maar eens de website opgezocht van BNS. Daar lees ik het "doel":
om onder meer beleid mogelijk te maken waarmee stripmakers meer en beter ondersteund worden in hun beroep. De BNS behartigt hierin de belangen van haar leden.
Hoe, wat, wie en waar maak je "beleid" die dat bewerkstelligt? Het enige wat ik zie is een gratis strip krant. Daarmee geef je juist iets weg terwijl je er juist geld van wil maken!?
Waarom staan de stripmakers niet op bedrijfsbeurzen met voorbeelden als b.v. "Het Van Walraven Testament". Je zoekt een ingang bij bedrijven en gemeentes die geld hebben en je brengt mensen in aanraking met strips die anders nooit een stripboek zouden oppakken en zo kan ik nog wel wat zaken bedenken. Zoals de acteurs van "Het Zonnetje in Huis" die er klaar mee waren om steeds herhaald te worden zonder er 1 cent voor te vangen terwijl de reclame inkomsten binnen stroomde. Waarom zoiets niet wettelijk maken voor stripmakers waarvan werk zonder overleg en betaling vaker wordt gepubliceerd. Of wat van een cross over van theater en strips, ga eens naar een toneelschool en leg het eens voor hoe of die 2 kunstvormen kunnen samensmelten. Hoe krijg je stripboeken in kerstpakketten?
En zo heb ik nog wel een stapel ideeen. Nou ja, ik heb er natuurlijk geen verstand van maar dat is wat ik er van denk.
Oja, Puppy rules! en nu stoppen met publiceren online en verzilveren die strip! Ik koop het boekje wel.

Hans van Oudenaarden zei

Dank, allen!
@Anoniem: veel enthousiasme, nog geen publicatie
@Carlos: Tot Zwolle!
@Otto:
Scherpe analyse en prima idee├źn.
Het is inderdaad duidelijk dat wij stripmakers heel snel zullen moeten gaan leren om nieuwe wegen te zoeken naar nieuw publiek. Daarvan is iedereen op een of andere manier wel doordrongen.
Wat het moeilijk maakt, is dat de meeste tekenaars eigenlijk alleen maar "willen tekenen". Zelfs met het water aan de lippen!! Het (wij) zijn echt hele rare vogels, hoor!

Ik vrees soms dat we gewoon niet in staat zijn onszelf, zonder hulp van buitenaf, te organiseren. Dat zo'n BNS uiteindelijk zal verzanden in warrigheid.

Otto zei

"Ik vrees soms dat we gewoon niet in staat zijn onszelf, zonder hulp van buitenaf, te organiseren. Dat zo'n BNS uiteindelijk zal verzanden in warrigheid."

Dat is toch niet zo vreemd? Ik denk dat het juist heel slim is om specialisten van buitenaf te halen om BNS hiermee te helpen. Ik ben jaren consultant geweest op proces gebied. Bedrijven huren je dan in om de servicedesk weer op orde te krijgen of de ICT weer op orde te maken of de afspraken met hun leveranciers weer scherp te stellen. Een frisse blik van buitenaf doet vaak wonderen.
Ik wil best eens mee denken hoor, gratis!

Hans van Oudenaarden zei

Dank voor je aardige aanbod, Otto! Meedenkers van buiten kan deze club, volgens mij, zeker gebruiken.
Eerdere aanbiedingen van goedwillende medenkers werden totnutoe door bestuur en leden een beetje afgehouden. Ik zal er nog es een punt van maken op een volgende vergadering. Ik kom hierop terug.