maandag 8 augustus 2016

PIet Paulusma Comic op Facebook

In 2011 lanceerde tekenaar Piet Voordes de Piet Paulusma Comic, een gagstrip met in de hoofdrol weerman Piet Paulusma, die gepubliceerd werd in de Wegener Weekkranten. In totaal verchenen er 48 afleveringen. Piet tekende niet alleen de gags, maar schreef voor een groot deel ook zelf de scenario's.

(Illustraties: Piet Voordes)
Voor vier van de gags deed ik dat. Gags over slapeloosheid, de energierekening, nieuwe webcams en overvolle stranden, die daarna gepubliceerd in de Wegener weekranten van respectievelijk week 5, 19, 24 en 32-2011.
In 2012 werden alle 48 afleveringen van de Piet Paulusma Comic gebundeld in het album met dezelfde titel. De eerste druk van dit album is inmiddels helemaal uitverkocht, maar bij voldoende belangstelling volgt er wellicht een tweede druk.
Sinds vorige week donderdag zijn alle gags ook te zien en te lezen op de door Piet Voordes opgerichte Facebookpagina 'Piet Paulusma Comic'. Voor iedereen die deze strip destijds gemist heeft en voor iedereen die alle gags nog eens terug wil lezen. Veel lees- en kijkplezier allemaal!

Geen opmerkingen: