vrijdag 5 augustus 2016

Katrien Duck 8-2016

Het is zomer en het is warm. Echt warm zomerweer in twee verhalen van de Duckies in de nieuwe Katrien  Duck (nr 8-2016).
Het eerste verhaal, op bladzijde 21 t/m 23 schreef ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma, inderdaad op een warme zomerdag. Maar in dit verhaal wordt het wel erg warm weer, zo warm dat het ijs smelt voor je op het kunt eten. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2005 en Katrien 4-2011.

Datzelfde geldt voor de gag achterop de nieuwe Katrien, op bladzijde 36 dus. Ook die werd getekend door Sander Gulien en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 4-2005 en Katrien 4-2011.  De gag zelf, rond Donalds eigen ijssalon en de rage van geflambeerd ijs, schreef ik oorspronkelijk voor de serie Puck in het blad Tina en was een van de eerste zes een-pagina-gags van wat tot dan toe een strookstrip was. Helaas werd vrij snel daarna de serie Puck gestopt en de gag werd nooit meer verder uitgewerkt. Tot ik hem jaren later terugvond en me bedacht dat hij met Donald en nichtjes van Katrien in de hoofdrol eigenlijk veel leuker zou zijn. En zo is de gag dan nu intussen driemaal op de achterkant van de Katrien (Duck) beland.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: