vrijdag 12 augustus 2016

BKStrips 6

De nieuwe BKStrips (nr 6-2016) is nu verkrijgbaar bij je stripspeciaalzaak en bij de betere boekhandels. In dit nieuwe nummer onder andere aandacht voor het komende stripmuseum en stripfestival in Rotterdam, de Kijk-en-Lees strip 'Kik gaat los' van Gerben Valkema, diverse stripfragmenten en veel bijdrages van Caroline. Caroline opent de nieuwe BKStrips met de column 'Redactioneel' op pagina 3. Over het nieuwe stripmuseum in Rotterdam dat binnenkort geopend wordt, maar de plaats die strips innemen in onze samenleving en waar je ze zoal tegenkomt. En dat is op meer plaatsen dan je denkt.

Op diezelfde pagina 3 vind je ook de rubriek 'Kort nieuws' en daarin is er onder andere aandacht voor het ontwerp dat Hans voor Liger T-shirts maakte. Tot onze grote verrassing blijkt het t-shirt met Hans' ontwerp inmiddels volledig uitverkocht te zijn.

Op pagina 19 en 20 is er aandacht voor de inkleuring van strips in een dubbelinterview met Marloes Dekkers en onze eigen Bob Evers, maar ook Hel en de filmposter van Cyrano, the backstage story-inkleurster Wilma Leenders. Een interview door Mariella Sormani over de start van beider carriere, de diverse strips die ze onder hun hoede hebben en alles wat belangrijk is bij het inkleuren van die strips.

Op pagina 19 opnieuw een artikel van Caroline over de facelift die de Rode Ridder ondergang dankzij de nieuwe schrijver en tekenaar van de serie, respectievelijk Marc Legendre en Fabio Bono.

En tenslotte interviewt Caroline in de rubriek 'Strippers' op pagina 21 Daan van den Bos, stripliefhebber en organisator van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs, over zijn kennismakingsmaking met strips, zijn favoriete strips en welke rol strips nog meer in zijn leven spelen.

Kortom, genoeg reden om de nieuwe BKStrips in huis te halen. Mis hem niet. Meer info over BKStrips vind je op de site van de Boekenkrant.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Mooie illustraties! Ik herken ze ergens van!

Frank Jonker zei

Hoi Hans,

Ja, dat heb ik nou ook. Kan het misschien zijn dat jij die ooit gemaakt heb voor het helaas niet meer bestaande blad GRNVLD voor het voorwoord van een heel aardige hoofdredactrice? :-)
Veel plezier en succes in Brussel.

Hartelijke groeten,

Frank