woensdag 31 augustus 2016

Brabants Stripspektakel 2016: De presentatie van Max Miller 3: Schaduwspel...


Komend weekend tijdens het Brabants Stripspektakel (3 en 4 september 2016) in Veldhoven verschijnt het derde Max Miller album 'Schaduwspel'. Het nieuwste Max Miller-album met daarin het onlangs in Eppo voorgepubliceerde vehaal 'Schaduwspel', maar ook IJsbrands allereerste Max Miller-verhaal 'Spelbederf' met een nieuwe en nog niet eerder gepubliceerde inleidende pagina.
Behoudens een enkele (koffie-)pauze, een uitstapje naar de stand van Drawn! (zie verderop in deze blogpost) of de stand met Donald Duck tekenaars zullen IJsbrand en ik beide dagen in de Eppo / DLC stand (standnummer 71) volop aanwezig zijn om dit nieuwe album (en natuurlijk ook de reeds eerder verschenen delen) te signeren!Ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe album presenteerde IJsbrand in Kampen al een nieuwe Max Miller prent gemaakt in een oplage van 50 genummerde en gesigneerde exemplaren. Deze prent is in Veldhoven in beperkte mate nog verkrijgbaar. Mocht je een exemplaar willen reserveren, stuur IJsbrand dan even een mailtje (maxmillerstrip[apestaartje]xs4all.nl). Voor diegene die een vast nummer heeft voor de Max Miller prenten en deze prent nog niet heeft opgehaald of ontvangen, je exemplaar ligt in Veldhoven voor je klaar.Tevens hebben we van 'Achter de schermen van... Max Miller: Moordkunsten' nog een beperkt  aantal exemplaren beschikbaar in Veldhoven.
In dit boek vertelt IJsbrand niet alleen over de totstandkoming van dit eerste Max Miller album, maar ook over de lange weg er naartoe en de invloed die Henk Kuijpers hierop heeft gehad.
Dit hardcover boek is 64 pagina's dik en bevat naast uitleg, schetsen en andere, vaak niet eerder gepubliceerde, tekeningen alle 46 pagina's van het verhaal in schets, potlood of inkt. Het boek wordt geleverd met een exclusieve gelijk aan het boek genummerde en gesigneerde prent en met een speciaal hiervoor getekende omslag met daarin 4 originele schetsen die gebruikt zijn bij het tekeningen van 'Moordkunsten'. 

Het boek, inclusief de prent en de 4 originele schetsen, kost slechts Euro 44,95.
Net als bij de bovengenoemde prent kun je van dit boek een exemplaar reserveren door IJsbrand een mailtje te sturen.

Oh ja, en mocht je je afvragen of er een 'Achter de schermen van... Max Miller: Schaduwspel' komt: jazeker! Dit boek staat op de planning voor februari/maart 2017. 


Alsof het niet op kan nog een nieuwe uitgave met een Max Miller tintje in Veldhoven: het kaartspel 'Drawn!' Alle speelkaarten bevatten een tekening van een striptekenaar of illustrator, en ook Max en Eva ontbreken niet in dit kaartspel!


(Illustraties: IJsbrand Oost)

Voor de ruiten aas heeft  IJsbrand bovenstaande tekening gemaakt: Max en Eva in een klassieke Cadillac Eldorado Biarritz convertible uit 1959 met op de motorkap de ruiten aas. Op de beurs in Veldhoven wordt dit unieke kaartspel voor slechts 10 Euro verkocht in de stand van Drawn!
Tot slot: in Veldhoven hebben we ook alle overige Max Miller prenten, ansichtkaarten, en een selectie originele tekeningen en strippagina's bij ons. Heb je hierover tijdens de beurs specifieke vragen: stel ze vooral.
(Illustratie: Michel Nadorp, ©Disney)
 
Rond de tijd dat IJsbrand een uitapje maakt naar de stand van Drawn! zal ik zelf plaatsnemen in de Donald Duck (stand 99), waar ook Wilma van den Bosch, Henrieke Goorhuis en Tim Artz zullen signeren. Daar zal dan ook het album 'De spannendste avonturen van Donald Duck nr 8' verkrijgbaar zijn net als diverse andere Donald Duck-artikelen.

Verder hebben we natuurlijk alle Bob Evers albums bij ons in harde en/of zachte kant en het album 'Nieuwe vrienden'.
                                                                (Illustratie: Eric Heuvel)

Eric zal overigens alleen zondag op het Brabants Stripspektakel signeren. Maar uiteraard zijn alle January Jones- en Carbeau-albums, net als de andere educatieve uitgaven verkrijgbaar bij Eppo/Don Lawrence Collection.
 
Danker Jan presenteert zaterdag zijn jubileumboek 'Publiek geheim' waarin ook het een en ander te vinden is over het nieuwe Hel-verhaal 'De Sibylle-codex'. En mocht je bijvoorbeeld de nieuwe Eppo, waarin Hel 2: De Sibylle-codex van start gaat, willen laten signeren, ook dan kun je bij ons terecht. En uiteraard is ook het eerste Hel-album 'De koffers van Raz Fadraz' bij Eppo/Don Lawrence Collection verkrijgbaar.
Kortom, genoeg te doen en te zien tijdens het Brabant Stripspektakel in Veldhoven. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten in Veldhoven.
(Foto en illustraties: Danker Jan Oreel)
 
Brabants Stripspektakel 2016

Zaterdag 3 en 4 september

NH Conference center ‘Koningshof’

Locht 117

5504 RM Veldhoven

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Info: http://www.brabantsstripspektakel.nl
 

Geen opmerkingen: