vrijdag 29 april 2016

De nieuwste strips

(Illustratie: ©Disney)
 
Sinds dinsdag ligt de gloednieuwe Donald Duck Spionnen-special. Een speciale editie van het vrolijke weekblad Donald Duck met,  zoals er op de cover staat,  de geheimste verhalen uit Duckstad.
Het hoofdverhaal van deze Spionnenspecial, te vinden op bladzijde 3 t/m 18 schreef ik eind vorig jaar samen met collega-scenarist Paul Hoogma. Een verhaal waarin Donald als schoonmaker werkt bij Centrale Inlichtingendienst Duckstad en plots wordt aangenomen als geheim-agent omdat men op zoek is naar een onopvallend persoon. Donalds missie: het terugvinden van de microchip met de plannen van de zeer geheime Duckstadse superraketmotor. En zo krijgt Donald het aan de stok met een aantal Brutopiaanse spionnen, waaronder de beruchte Matty Hari, die zich wapent met haar eigen versie van de  'kus des doods'. Net als zijn wereldberoemde Engelse collega zoent Donald dus heel wat af in dit verhaal. Maar of hij daarmee ook de gestolen microchip terugvindt? Je leest het allemaal in de nieuwe Donald Duck Spionnenspecial. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.


(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

Niet alleen het weekblad Donald Duck publiceert wekelijks Donalds avonturen, ook Troskompas doet dat met een wekelijkse gag. Deze week vind je op bladzijde 127 van de nieuwe Troskompas (nr 18-2016) een 25 jaar oude gag met Donald en Dagobert in de hoofdrol. Een gag die stamt uit mijn prille beginperiode als scenarist en eigenlijk ook niet meer is dan de verstripping van een mop die begin jaren 90 nogal populair was. Alleen op plaatje 2 heb ik echt het karakter van Dagobert gebruikt en de plot wat verder uitgediept, als Dagobert besluit dat hij de twee uur dat Donald te laat is van zijn salaris af te trekken en dat bovendien te verlagen tot 20 cent per uur. De reden waarom Donald te laat is en wat Dagobert er dan van vindt, lees je deze week in Troskompas.  Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 10-2001 en het album 50 goedkope streken van Oom Dagobert uit 2008.

En dan tenslotte, het vervolg van Max Miller in de nieuwe Eppo (nr 9-2016). In de zesde aflevering van Max Miller, Schaduwspel, te vinden op bladzijde 20 /m 22 van de nieuwe Eppo, gaat de eerste wedstrijd van het biatlon-kampioenschap van start. Eva doet het geweldig goed tot groot enthousiasme van Max.
Maar dan! Carina, die geacht wordt beter te zijn dan Eva, doet het juist ontzettend slecht. Ze verliest de door Eva veroverde koppositie en mist bij het staand schieten tot driemaal toe. Voor de argeloze toeschouwer lijkt het alsof Carina niet in vorm is, maar Max herinnert zich alle eerdere, ogenschijnlijk toevallige, gebeurtenissen, telt 1 en 1 bij elkaar op en komt tot de conclusie dat er wel meer aan de hand is. Met het telefoongesprek van Joey nog vers in het geheugen, besluit Joey's hotelkamer te doorzoeken tot hij datgene vindt wat Joey tijdens het gesprek in zijn handen had: een kogelbrief! En als Max Joey daarmee, in het bijzijn van Eva, confronteert, kan Joey niet anders meer dan de waarheid vertellen. Volgende keer, op zijn hotelkamer, in de nieuwe Eppo.
(Illustraties: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)
 
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: