zaterdag 9 april 2016

De strippublicaties van deze week

Maar liefst twee verhalen in de nieuwe Katrien Duck (nr 4-2016). Niet helemaal nieuw, want beide verhalen werden al eerder gepubliceerd. Het verhaal 'Schatten van de natuur' dat je kunt lezen op bladzijde 5 t/m 14 van de nieuwe Katrien, stamt uit 2004. Collega-scenarist Paul Hoogma en ik schreven het verhaal destijds ook met het oog op het blad 'Katrien'. Vandaar ook dat we in dit verhaal Katrien en haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje Oom Dagobert lieten helpen bij de opgraving van een Griekse tempel in plaats van Donald en zijn neefjes. Een verhaal over de toverstaf van de Griekse godin van de vruchtbaarheid Demeter en de groei van planten en bomen. De keuze voor Katrien en haar nichtjes als hoofdpersonen bepaalde ook de afloop van het verhaal. Het fenomeen zingen voor planten bepaalt de wending in dit verhaal en de vraag is maar of Kwik, Kwek en Kwak ook op dat idee gekomen zouden zijn. Misschien wel, maar niet meteen. Ongetwijfeld zouden ze eerst een aantal beproefde Woudlopermethodes toepassen en waarschijnlijk had Magica dan tegen het eind van het verhaal allang op de Vesuvius gezeten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 2-2005 en Katrien 2-2011.

Het Duckies-verhaal op bladzijde 25 en 26 had echt niet met andere hoofdpersonen gemaakt kunnen worden. Oma, Lizzy, Juultje en Babetje en Dinky in combinatie met een vogelverschrikker en een stel kraaien die zich daar niets van aan trekken zijn precies de juiste karakters voor dit verhaal. Een andere combinatie is eigenlijk niet denkbaar. Wat ook aangeeft dat dit verhaal echt vanuit hun karakters is geschreven. Terwijl we het bij“Schatten van de natuur” nog wel anders hadden kunnen doen met andere karakters, kan dat bij dit verhaal eigenlijk niet. Zeker Dinkie speelt een onverwachtse glansrol in dit verhaal. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 2-2005 en Katrien 2-2011.

En tenslotte viel deze week nog de nieuwe Boekenkrant in de bus. Met op de cover opnieuw een advertentie voor de Nederlandse editie van Rhonda 2: Rebecca. Maar Hans beperkt zich allang niet meer tot Nederland. Binnenkort kun je dit meesterwerk ook bewonderen in de Franse kleureneditie en in het Duits. Meer info daarover binnenkort op deze blog en de Help me, Rhonda-blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: