vrijdag 15 april 2016

De strips van deze week

Max Miller staat behoorlijk in the picture in de nieuwe Eppo (nr 8-2016). Allereerst vind je op bladzijde 20 t/m 23 de vijfde aflevering van Max Miller in 'Schaduwspel'. Meteen aan het begin van deze aflevering maken we in het stadion kennis met een drietal internationale biatlon-bobo's. Daniel, de Nederlandse bobo, Heinrich uit Oostenrijk en Aleksandr Chilikov uit Rusland. Coole gasten volgens Luca en Hidde. Max en Joey lijken daar anders over te denken. Joey verlaat zelfs het stadion eerder dan zijn teamgenoten. Om vervolgens, na ontvangst van een brief, nog verder in de problemen te raken. Want wat ligt daar nu precies op het bureau in Joey's hotelkamer. Een brief, foto's en...??

Max is de eerste die iets opvangt van het gesprek dat Joey met zijn familie in Nederland voert. Als Max woorden als 'politie' en 'schuilhouden' hoort kan hij zich niet langer in houden en wil nu eindelijk eens weten wat er allemaal aan de hand is. Natuurlijk lost Joey geen woord. Max denkt dat Eva meer uit Joey los kan krijgen, maar vergeet dat meteen als hij Van der List bezig ziet om, zoals hij het ziet, Eva te versieren. Iets dat niet niet, maar vreemd genoeg probeert Van der List even later iets soortgelijks bij Hidde. En met meer succes! Meer over deze vijfde aflevering binnenkort in nieuwe posts van IJsbrand en mij op de Max Miller Strips blog.

In de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo komen ook de eerste lezersreacties op het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel'.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Allereerst van iemand die ons kan vertellen bij welke auto het nummerbord waarmee de corrupte wetenschapper uit de eerste afleveringen van ons verhaal echt behoort. Speurwerk waar zelfs Max nog wat van kan leren!
En dan een brief  met een prachtig compliment over de eerste afleveringen van Max Miller in 'Schaduwspel'  en de terechte opmerking dat het in Nederland heel moeilijk is om als stripmaker je brood met je werk te verdienen en zonder voorpublicatie in Eppo waarschijnlijk helemaal onmogelijk, zeker wat betreft de Nederlandse avonturenstrip. Ook bij het antwoord van de Eppo-redactie kan ik me alleen maar aansluiten en beloven dat we altijd, elk nieuw verhaal met onze hele hart en ziel en heel veel liefde en overtuiging zullen maken. Dankjewel, Peter, dankjewel, Eppo-redactie!

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Tina met daarin op bladzijde 48 t/m 50 een gloednieuw verhaal van Karlin, Catootje en de ouders. Het draait allemaal om een schoolbal met een maatschappelijk thema dat nog steeds actueel is: tolerantie en respect. Maar hoe beeld je dat als meisje samen met je date voor het bal uit? En hoe krijg je een date die dat uit kan beelden? Met dat laatste probleem kampt Germaine, omdat concurrente Hester haar net voor is en haar in alles lijkt af te troeven. Maar dan komt Catootje op een idee. Een idee waarin Gertje een prominente rol speelt. Het feit dat Saskia net moeder was geworden toen we dit verhaal schreven heeft ook alles te maken met de reactie die Gertje in dit verhaal uitlokt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is weer 18 april vandaag, dus.... Gefeliciteerd met je verjaardag, Frank :)
Grtjs, -J-.

Frank Jonker zei

Ha -J-,

Dank je wel voor de felicitaties en voor de leuke verjaardagskaart. :-)
Prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank