maandag 25 april 2016

Max Miller in 'Schaduwspel': spanning


Morgen valt bij de abonnees alweer Eppo nummer 9-2016 in de bus net daarin aflevering 6 van Max Miller in 'Schaduwspel', dus nog net even tijd voor een blogpost over het scenariotechnische deel van aflevering 5, sinds gisteren ook te vinden op de Max Miller Strips blog.  Een aflevering waarin de spanning alleen maar toeneemt. Letterlijk vanwege een nieuwe bedreiging aan het adres van Joey. Figuurlijk omdat ook de spanningen tussen personages onderling toenemen. En we werken hier langzaam naar het antwoord toe op de vraag: wat is nu eigenlijk dat 'schaduwspel'?


Meteen aan het begin van deze aflevering maken we in het stadion kennis met een drietal internationale biatlon-bobo's. Daniel, de Nederlandse bobo, Heinrich uit Oostenrijk en Aleksandr Chilikov uit Rusland. Coole gasten volgens Luca en Hidde. Max en Joey lijken daar anders over te denken.

Wie er gelijk heeft, zal blijken uit het vervolg van het verhaal, want sowieso zullen we deze bobo's terugzien als de biatlonwedstrijden daadwerkelijk gelopen gaan worden. Behalve om de spelers en de lezers te laten kennismaken met het biatlon-parcours dient deze scene dus ook als introductiescene voor deze biatlon-bobo's.
De overige pagina's van aflevering 6 hebben grotendeels met Joey te maken. En alweer wordt er een tipje van de sluier opgelicht over wat er nu met Joey aan de hand is. Hij verlaat het stadion eerder dan zijn teamgenoten. Om vervolgens, na ontvangst van een brief, nog verder in de problemen te raken. Want wat ligt daar nu precies op het bureau in Joey's hotelkamer. Een brief, foto's en...??


Juist, Joey ontvangt een kogelbrief. En die kogel is blijkbaar niet enige bedreigende aan het ontvangen poststuk. De foto's, de inhoud van de brief doen Joey besluiten meteen naar Nederland te bellen om zijn familie te waarschuwen. Kortom, het draait vanaf nu niet alleen meer om hem. Zijn hele familie wordt bedreigd. De vraag is alleen: waarom?

Max is de eerste die iets opvangt van het gesprek dat Joey met zijn familie in Nederland voert. Als hijwoorden als 'politie' en 'schuilhouden' hoort kan hij zich niet langer in houden en wil nu eindelijk eens weten wat er allemaal aan de hand is. Natuurlijk lost Joey geen woord.  Hij wil duidelijk dat niemand zich verder met de zaak bemoeit. Maar of dat verstandig is.


Max denkt dat Eva meer uit Joey los kan krijgen, maar vergeet dat meteen als hij Van der List bezig ziet om, zoals hij het ziet, Eva te versieren. Iets dat, mede door de tussenkomst van Max, niet lukt, maar vreemd genoeg probeert Van der List even later iets soortgelijks bij Hidde. En met meer succes!

PAGINA 13:


6. Van der List kijkt rond in de bar en zijn oog valt op Hidde en de vrouw naast hem. Beiden hebben een gewoon drankje. De vrouw kijkt verleidelijk naar Hidde. Geen tekst.


7. Van der List staat achter Hidde en fluistert hem iets toe. Hidde kijkt met een schuin oog geïnteresseerd naar Van der List.

VAN DER LIST: Je moet haar één van die exclusieve drankjes aanbieden, man. Dan scoor je!
HIDDE: Zou je denken?
8. Van der List trekt zijn portefeuille en haalt er een flink aantal bankbiljetten half uit. Hidde kijkt verlekkerd naar het geld.

VAN DER LIST: Hier, pak aan. Voor zo’n vrouw wil ik je graag sponsoren.
HIDDE: Nou…


9. Close-up van de hand van Hidde die het geld van Van der List aanpakt.

HIDDE (buiten beeld):… graag!

 
10. Hidde zwaait enthousiast met de bankbiljetten naar het meisje achter de bar. De sexy dame maakt avances en steekt vergenoegd haar hand onder Hiddes trui. Van der List (in close-up op de voorgrond) kijkt toe met een zelfgenoegzame grijns.

(Illustraties: IJsbrand Oost en Anco Dijkman)

Het moge duidelijk zijn dat Van der List een bedoeling heeft met zijn actie. Wat precies en hoe Eva en Hidde daar in passen? Je leest het binnenkort in Eppo.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: