vrijdag 16 oktober 2015

Rhonda, Max en andere strips in Breda

Drie gloednieuwe edities van Rhonda 2: Rebecca tijdens het Stripfestival Breda afgelopen weekend, het eveneens gloednieuwe boek Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten, en rijen mensen bij zowel Hans in de Eppo-stand als IJsbrand in de Max Miller-stand.
(Foto: Harry Fluks)

Hans was zaterdag wat later, omdat eerst Nell nog naar haar logeeradres moest worden gebracht. Daarentegen waren IJsbrand, Cindy en ik al om acht uur 's ochtends in Breda om in alle vroegte de Max Miller stand in te richten. Albums, prenten en schetsen op de tafel, inkijkexemplaren en de administratie voor al die mensen die zaterdag of zondag hun Achter de schermen-album kwamen ophalen. Een klein rondje over de beurs en meteen alle collega's en andere bekenden begroeten, de gebruikelijke kop koffie en toen al gingen de deuren open en liep het Chasse-theater vol met bezoekers.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Niet veel later verschenen ook de eerste bezoekers aan de Max Miller stand en vanaf dat moment heeft IJsbrand heel wat Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten mogen signeren.
Max, Agnes, Bolle, wie van de personages uit Moordkunsten heeft IJsbrand niet getekend afgelopen weekend?
 
                                                                          (Foto's: Cindy Horevoorts)


En ja, op verzoek, zelfs Robbedoes. Uiteraard heeft dat alles te maken de grootste inspiratiebronnen van Ijsbrand. En ook die zijn te vinden in Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Vanwege de grote belangstelling voor dit nieuwe Achter de schermen-album had ik zaterdag wat minder te doen, maar gelukkig waren er ook mensen die 'De orde van de Blauwe Steen' kochten, al dan niet met één van de overgebleven exemplaren van Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Ook van 'De verdronken paarden van Ameland mocht ik zaterdag een album signeren, net als van de educatieve editie van Nieuwe vrienden.
(Illustratie: Eric Heuvel)

Cindy daarentegen, die beide dagen de kassa en de administratie voor haar rekening nam, had het ongeveer net zo druk als IJsbrand. Er werden dan ook heel wat Achter de schermen-albums afgehaald en afgerekend op de eerste dag van het Stripfestival Breda.

Hans arriveerde tegen het middaguur in Breda en kon, ongetwijfeld ook na de gebruikelijke kop koffie, meteen aan de slag om de eerste Rhonda-albums te signeren.

(Foto's: Cindy Horevoorts)
 
 Softcover, hardcover en Dossier-editie, alle soorten albums kwamen voorbij op de tafel van Hans. Veelal van Rhonda 2: Rebecca, maar natuurlijk waren er ook mensen die ook Rhonda 1: Help me, Rhonda! meenemen in een of meer van de drie albumedities.

Hans heeft dan ook heel wat Rhonda en sommige andere personages in de diverse albums mogen tekenen. En dan was nog niet alles, wat bij BD Must, die toevallig met hun stand precies tegenover de Max Miller stand stonden, lag een stapel van 150 ex-librissen klaar voor Hans, die stuk voor stuk van een handtekening voorzien moesten worden en binnenkort bij de Franstalige Special Edition van Rhonda 2: Rebecca gevoegd worden.

Zo ging het eigenlijk de hele zaterdag door tot aan vijf uur, toen de eerste dag van het Stripfestival Breda. Daarna werden we met zijn allen uitgenodigd voor een overheerlijk diner en vervolgens was het tijd om hotel- of huiswaarts te gaan, om de volgende dag weer ruim voor openingstijd terug te keren naar het Chasse-theater.
(Foto: Otto Tieleman)

Zondag waren we zo rond half tien weer terug. Traditioneel begint de zondag iets rustiger dan de zaterdag, maar al gauw stonden de eerste bezoekers bij de Max Miller stand om hun exemplaar van Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten af te halen, al dan niet samen met het album Max Miller 1: Moordkunsten.

(Foto: Cindy Horevoorts)
 
 
 
En ook zondag was er belangstelling voor Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen en zelfs Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen.
 
 
(Foto: Alex Odijk)
 

Opnieuw een drukke signeerdag dus voor IJsbrand en opnieuw heel wat personages uit vooral het eerste Max Miller-album die zondag de revue passeerden.
 

Ook Hans begon op zondag even na tienen met een nieuwe signeersessie. En opnieuw veel belangstelling voor het nieuwe Rhonda-album 'Rebecca' in alle verschillende edities, net als voor Rhonda 1: Help me, Rhonda!

Tussen de Eppo-signeersessies door nam Hans weer plaats in de BD Must-stand tegenover ons om daar de rest van ex-librissen voor de Franstalige Special Edition te signeren. En dan stonden er bij Eppo nog een stuk of zes dozen met de Dossiereditie van Rhonda 2: Rebecca, die ook allemaal nog gesigneerd moesten worden.
 

Op zondagmiddag was er ineens ook veel belangstelling voor Donald Duck.

(Foto: Cindy Horevoorts)
 
Okee, De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 is echt uitverkocht, maar van de Donald Duck-signeersessie op het Brabants Stripspektakel had ik nog wat andere Duckalbums over.

Zoals De grappigste avonturen van Donald Duck nr 11...
(Foto: Cindy Horevoorts)

De grappgigste avonturen van Donald Duck nr 30

En het vrij recente album De spannendste avonturen van Donald Duck nr 5.
(Foto: Cindy Horevoorts)

Tenslotte mocht ik ook nog een exemplaar van Nieuwe vrienden en daarin zelfs, op verzoek, Alex tekenen. Bij gebrek aan Eric, zullen we maar zeggen  die op datzelfde moment op een Franse stripbeurs aan het signeren was.

Al met al dus weer twee heel gezellige en zeker voor Hans en IJsbrand  twee heel drukke dagen daar in Breda. Daarom wil allereerst Rob, Fons, Guido, Sytse en alle andere medewerkers van het Stripfestival Breda bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid in Breda en het diner zaterdags na afloop. Harry, Otto, Alex en Cindy voor de foto's bij deze blogpost en Cindy eveneens voor alle hulp met de Achter de schermen-boek en met alle hulp in de Max Miller stand. IJsbrand, Hans, Caroline, Cindy, Joop, Herman, Daan, Annemarie, Daniel, Otto, Harry, Remco, Paul, Mark, Marissa, Aimee, Ger, Romano, Noel, Fokko, Ferry, Marcel, Sytse, Alex, Willem, Patrick, Guido, Fons, Fons, Eric, Chantal en Monique voor de gezelligheid. En vooral iedereen die afgelopen weekend speciaal voor ons naar Breda is gekomen. Dank jullie wel allemaal!

Geen opmerkingen: