maandag 12 oktober 2015

Betoverde paarden...

Het Stripfestival Breda is weer achter de rug. Later deze week een uitgebreid verslag op deze blog en de Max Miller Strips Blog (http://www.maxmillercomics.blogspot.nl/). Maar het wachten is nog even op de vele foto's die dit weekend gemaakt zijn. Daarom eerst maar even het gebruikelijke overzicht van de tijdschriftpublicaties van deze week.

En dat is er eigenlijk maar eentje. Het vijfde verhaal van Volle Maan dat deze week op bladzijde 16 t/m 24 van de nieuwe Penny (nr 21-2015) wordt gepubliceerd. Twee weken geleden werd het verhaal aangekondigd onder twee verschillende titels 'De betoverde paarden' en 'De verdwenen paarden'. En het klopt allebei. Want net als Evy en Tara hebben besloten om met de hulp van Volle Maan het veulen Misha eindelijk terug te brengen naar zijn eigenaresse, Fleur, zo'n 25 jaar eerder, verdwijnt Misha opeens in het niets. Hetzelfde overkomt Ilja, het paard en Julian, en een aantal paarden van de fokkerij van Julians vader. Heel even denkt Julian nog dat dit alles iets te maken heeft  met de heksenstreken van de Gravin, zo'n 400 jaar geleden. Maar Volle Maan wil niet terug in de tijd reizen om de verdwenen paarden te gaan zoeken. Kortom, Evy, Tara en Julian zoeken in het heden en ontdekken bij de kasteelruine een 400 jaar oude noodkreet van Clara. En dat is wel een reden om terug in de tijd te gaan.
(Illustraties: © Holco Publications)

400 jaar eerder blijken de seizoenen door elkaar te lopen en ontdekken ze in Clara's verborgen vallei ijssculpturen van paarden die wel heel erg echt lijken. Te echt, zo blijkt als Clara haar verhaal doet. Inderdaad, het zijn betoverde paarden. Een betovering  die niet verbroken lijkt te kunnen worden. Tot Evy plots een ontdekking doet en laat zien waarom zij naast Volle Maan de hoofdpersoon van deze serie is. Of met dit alles dan ook de verdwijning van de paarden in het heden opgelost wordt, of dat er nog genoeg te vertellen is voor weer een nieuw verhaal, lees je deze week in Penny.

Geen opmerkingen: