zondag 18 oktober 2015

Meningen...

Rhonda 2: Rebecca is uit en dat betekent dat ook de eerste recensies over dit album verschijnen. Stripspeciaalzaak was de eerste met deze recensie: http://www.stripspeciaalzaak.be/2015_Besprekingen/Rhonda-2.htm  en eind vorige week plaatste Hans onder de titel 'Coole dude, die Vano' een post op de Help me, Rhonda-blog (http://www.hmrcomic.blogspot.nl/) over een nieuwe recensie op www.stripinfo.be, een post waarin Hans ook meteen zijn mening geeft over recensies. Natuurlijk mag die post ook op de Bob Evers Strip blog niet ontbreken:
(Foto: Cindy Horevoorts)

 Wat eigenlijk te vinden van recensies, Hans?
Nooit teveel waarde aan hechten als maker, denk ik altijd. Ook maar een mening van één willekeurig persoon, toch, zo'n recensie? Het gaat uiteindelijk toch om de lezer. Toch? Niet dan? Ik ben daar heel cool in. Okee, desondanks hier toch nog even een Rhonda/Rebecca-recensie. Eentje nog van de Vlaamse vrienden van stripinfo.be .

En echt, echt, eerlijk, als ik dan dingen lees als:

"Hans zet een Rhonda van vlees en bloed neer", "tilt het op tot een volwassen niveau","de tekeningen weten te overtuigen, zitten vol leven, razen over de pagina", "de ene spannende scène volgt met de snelheid van de bliksem een andere op", "bij Hans van Oudenaarden is ieder prentje gewoon af", "zijn figuren zijn expressief, tonen gevoelens van pijn, woede, berouw en overgave", "Rhonda een strip om te lezen en te herlezen als is het maar om telkens opnieuw te genieten van dit staaltje van tekenkunst"
 
  . . en ik zie ook nog die vijf kleine sterretjes die erboven staan, dan laat me dat  . . .eh . . .dan laat me dat . . . volkomen . . .AAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!

(Blacktiger, het geld is onderweg!)


En over meningen gesproken, je kunt nog altijd je mening over onder andere Rhonda en vele andere strips kwijt in de jaarlijkse Eppo-enquete (http://www.eppostripblad.nl/enquete/enquete.php?page=1).
Geef Rhonda vooral hoge punten en liefst natuurlijk een 10, want des te groter is de kans dat we ook het derde deel van de Rhonda-trilogie in Eppo kunnen voorpubliceren.

In de nieuwe Eppo (nr 21-2015) noemt een Eppo-lezeres in de rubriek Eppo Mail op bladzijde 46 Rhonda één van haar favorieten, Een mooier compliment kunnen we natuurlijk niet krijgen.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
 En dan is er ook nog een briefschrijver die vraagt om de terugkeer van Max Miller. Wel, vooralsnog keert Max begin volgend jaar terug in Eppo. En Rhonda, wellicht eind 2016? We wachten af...

Geen opmerkingen: