dinsdag 18 maart 2014

De strips van deze week

Na de toch wel extra feestelijke Stripdagen van dit jaar, gaat het leven weer gewoon door. Met maar liefst drie nieuwe strips in de nieuwste tijdschriften. Twee daarvan vind je in de nieuwe Donald Duck (nr 12-2014), ofwel het speciale Andre van Duin-nummer van Donald Duck. Niet dat Andre meespeelt in het Aladdin-verhaal op bladzijde 24 t/m 28 van de nieuwe Donald Duck, maar het verhaal valt zeker onder het achterliggende thema van 'Sterren in Duckstad': Geef je dromen de ruimte met Donald Duck'. Jasmine probeert in deze nieuwe strip ieder geval haar droom van een dagje zonder bedienden buiten de paleismuren waar te maken. Al maken Jafar en de paleiswachter het haar niet bepaald gemakkelijk. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Pérez.
In het Hiawatha-verhaal op bladzijde 32 en 33 gaat het letterlijk over dromen. Volgens Minnehaha vallen de Pafwangs zo vaak het Rondbuikendorp aan, omdat het opperhoofd last heeft van nare dromen. Waarop Zilverslang op het idee komt het opperhoofd een dromenvanger cadeau te doen.
In het scenario was dat overigens nog een idee van Minnehaha zelf, de reden waarom Hiawatha en Geronimo zo enthousiast zijn over het idee. Dat Zilverslang en Minnehaha zo op elkaar lijken is overigens niet zo verwonderlijk. Zilverslang, die voor het eerst opdook in de jaren 50, is vermoedelijk gebaseerd op Minnehaha die een bijrol speelde in de klassieke Hiawatha-strips uit de jaren 40. Met het verschijnen van Zilverslang speelde Minnehaha zo'n dertig jaar lang niet meer mee, om vervolgens nog één keer op te duiken in een Deense strip uit de jaren 70, voordat ik haar eind jaren 90 weer een vaste bijrol gaf in de Hiawatha. Zodat Zilverslang en Minnehaha in de strip van deze week, getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol, gewoon naast elkaar kunnen optreden.

En dan tenslotte, twee weken geleden al aangekondigd, het nieuwste stripavontuur van Sarah de Shire op bladzijde 17 t/m 22 van de nieuwe Penny (nr 6-2014).

(Illustratie: © Holco Publications)


Waarin Maura en Marlin Sarah proberen af te helpen van haar angst voor teckel. Iets dat nou niet bepaald echt makkelijk gaat, maar wel heel noodzakelijk is, omdat Maura en Marlin een teckel te logeren hebben. En tja, als de een bang is voor de ander, aan wie moet je dan je aandacht geven?

Later vandaag valt bij alle Eppo-abonnee's trouwens de nieuwe Eppo binnen met daarin de laatste aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. En daarover later deze week meer op deze blog.

Geen opmerkingen: