zaterdag 29 maart 2014

100 pagina's Max Miller

Afgelopen zondag schreef ik op de Max Miller Strips-blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)  al een post over de laatste aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen in Eppo. Donderdag voegde IJsbrand daar ook een nieuwe post aan toe. Over de laatste aflevering, maar meer nog over het hele proces van de totstandkoming van de stand in de afgelopen tweeenhalf jaar. Vanaf het eerste bezoek aan de St-Walburgiskerk en de Librije in november 2011 tot aan de laatste getekende pagina. Al met al een hele stapel originele stripstroken


En 46 door Jildou Oost ingekleurde pagina's van 'De Orde van de Blauwe Steen'

Een hoop werk dus, vandaar dat we er op de laatste pagina maar een glaasje op drinken.

En dat is nog niet alles, want die laatste pagina van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen is niet alleen een mijlpaal omdat het verhaal daarmee afgerond werd, maar veel meer nog omdat het de 100ste Max Miller pagina is.

Een echte mijlpaal, dus. IJsbrand bij deze van harte gefeliciteerd!
En uiteraard is dat pas het begin. Want na die 100ste pagina komen er nog veel meer. Eerst de lancering van het tweede Max Miller album 'De Orde van de Blauwe Steen' op de Haarlemse Stripdagen en dan een gloednieuw verhaal, waar we intussen al een beginnetje mee hebben gemaakt. Je leest er alles over in IJsbrands nieuwste post: De Orde van de Blauwe Steen: einde(lijk).
(Foto's en Ilustraties: IJsbrand Oost)

2 opmerkingen:

IJsbrand Oost zei

Hoi Frank,
Dank je wel voor de felicitaties! Ook jij van harte gefeliciteerd met jouw eerste afgeronde Max Miller verhaal! Dat er nog maar vele mogen komen!!!

Frank Jonker zei

Hoi IJsbrand,

Eveneens, dankjewel voor de felicitaties. En met die volgende Max Miller komt het vast wel goed. Het begin van album 3 is er in elk geval al. :-)

Hartelijke groeten,

Frank