zondag 22 december 2013

Rhonda, Max en andere strips in Turnhout

Hans zei het vorige week al. Het was heel gezellig op zaterdag 14 december in Turnhout en we hadden heel veel aardige mensen aan onze stand. Zelf was ik net iets voor tienen al bij de stand van Eppo, waar toen Dick Heins als eerste tekenaar al druk bezig was met signeren. Toch maar eerst even een klein rondje over de beurs gemaakt en net toen ik op zoek wilde gaan naar de gebruikelijke kop koffie, arriveerde ook IJsbrand in Turnhout.

Met zo'n 400 kerskaarten plus bijbehorende enveloppen en adreslabels bij zich. De anderhalf uur na de eerste kop koffie hebben we dan ook besteed aan het schrijven van alle gezamenlijke kerstkaarten van dit jaar. Een aantal ervan heb ik in Turnhout al uitgedeeld. En mocht je niet in Turnhout geweest zijn, maar wel het geluk hebben op onze kerstkaartenlijst te staan, dan heb je de kaart intussen misschien al ontvangen of valt hij een van de komende dagen binnen, want al die kerstkaarten zijn inmiddels gepost. Er is zelfs een kans dat je er twee ontvangt, want ook Hans en Caroline versturen dit jaar weer een prachtige kerstkaart. En voor wie hem niet in de bus krijgt, zetten we de kerstkaarten een dezer dagen ook nog op onze blogs.
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Vanaf twaalf uur zijn we gaan signeren. Bij IJsbrand kwam meteen de eerste belangstellende met het eerste Max Miller album: Moordkunsten. Er zouden nog vele verzoeken volgen voor een tekening in album of in schetsboek. Wat dat schetsboek betreft, mocht ik niet veel later de eerste Donald Duck tekening maken.
(Ilustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Om vervolgens ook het album 'De Grappigste Avonturen van Donald Duck nr 34' te mogen signeren. En af en toe ook nog een kerstkaart uit te delen aan een van de andere aanwezige Eppo-stripmakers. Toen arriveerde ook Hans bij de Eppo-stand. Zoals gebruikelijk startte ook Hans met een kop koffie, maar daarna, rond een uur of één, moest ik echt even plaats maken voor Hans, omdat de Eppo-stand helemaal vol zat met signerende tekenaars.

Zodra Hans plaatsnam, kwamen de eerste belangstellenden voor Rhonda al langs. Hans heeft heel wat exemplaren van Rhonda 1 'Help me, Rhonda!' gesigneerd en voorzien van een prachtige tekening.Voor mij een goed moment om een aantal andere kerstkaarten aan mensen die ik al achter een stand had zien zitten of rond had zien lopen, maar die nog niet bij ons langs waren geweest. Ook een goed moment om even de tentoonstelling van Lucky Luke en Marc Legendre te bekijken, om vervolgens rond half drie weer terug te keren naar de Eppo-stand.

Daarna was het voor Hans en IJsbrand tijd om even pauze te houden. Intussen mocht ik het eerste album van 'De verdronken paarden van Ameland' signeren. En daarna, vanaf pakweg half vier, hebben we gezeillig met zijn drieeen aan onze Eppotafel zitten signeren. De belangstelling voor Rhonda en Max Miller bleef ook de rest van de middag. Hans en IJsbrand hebben nog heel wat tekeningen gemaakt in hun eerste eigen albums. Ook voor de Rhonda-prent en voor de Max Miller prent 'Station Groningen' was er veel belangstelling. En ook ik mocht ook met enige regelmaat een tekening van Donald Duck maken in diverse schetsboeken.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Intussen bemande Rob in zijn eentje de Eppo-stand en zorgde regelmatig voor het een en ander aan eten en drinken voor de aanwezige Eppo-stripmakers Zo tegen half zes werd het wat rustiger en dat was voor ons het sein om huiswaarts te keren. Al met al een heel gezellige beurs, zaterdag 14 december in Turnhout.

En dan wil ik graag nog een aantal mensen bedanken. Allereerst natuurlijk Rob voor de gastvrijheid en de goede verzorging in de Eppo-stand en niet te vergeten, het Eppo-kerstpakket, Hans en IJsbrand voor de gezelligheid op de Turnhoutse zaterdag, zowel in de Eppostand als tijdens de koffie en het kerstkaarten schrijven. En dan tenslotte, iedereen die speciaal voor ons en dan in het bijzonder voor Rhonda en Max Miller bij de Eppostand langskwam. Dank jullie wel allemaal!

Geen opmerkingen: