vrijdag 13 december 2013

De publicaties van deze week

Eppo 25-2013, ofwel de Eppo Kerstspecial, is verschenen! Vanwege deze Kerstspecial vroeg de redactie ons een aantal maanden geleden al wat de Eppo striphelden onder de kerstboom zouden vinden. Het eerste antwoord op die vraag vind je al meteen op pagina 2 van de nieuwe Eppo, in een speciale tekening van Hans. Eigenlijk is deze bijdrage van Hans een soort prequel van 'Help me, Rhonda!' met het antwoord op de vraag wat Rhonda de afgelopen kerst kreeg. Lees het in Eppo!
Natuurlijk lopen ook alle vervolgverhalen door in Eppo, met op bladzijde 12 t/m 14 de achtste aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. De tweede lifpoging van Max heeft meer succes en binnen tien minuten staat Max op de Grote markt van Groningen bij de Martinikerk.
Met Eva en Pjotr gaat het intussen een stuk minder goed. Eva wordt bedreigd door Grimbergen en als Pjotr niet doet wat de Orde van hem wil, ziet het er slecht voor Eva uit. Gelukkig is Max onderweg. Maar het zal nog wel even duren voor hij van beneden naar helemaal boven weet te komen.

Over deze nieuwe aflevering en in het bijzonder over het tijdsverloop binnen het verhaal, heb ik gisteravond weer een nieuwe blogpost op de Max Miller Strips blog http://maxmillercomics.blogspot.nl/. Je leest er alles over in 'De Orde van de Blauwe Steen: tijd'.

Op bladzijde 28 en 29 van de nieuwe Eppo', in 'Onder de kerstboom' vind je het antwoord op de vraag wat Max en Eva dit jaar onder de kerstboom vinden. Een kerstboom in het besneeuwde Oostenrijk nog wel. Maar of hun cadeau ook het cadeau is, waar ze de Kerstman om gevraagd hadden? Je ziet het deze week in Eppo. Enne... ook voor deze aflevering van Max Miller geldt: wordt vervolgd. Maar daarover later meer.

(Illustraties: IJsbrand Oost)


Meer sneeuw vind je het nieuwe Aladdin-verhaal 'Sneeuw in de woestijn' in de nieuwe Donald Duck (nr 51-2013). Waarin Geest Tapijt wil uitdagen voor een wintersportwedstrijd. Maar ja, daar heb je natuurlijk wel sneeuw voor nodig. En laat Jafar nu een poeder hebben waarmee hij koude materie kan betoveren. Onnodig te vertellen dat de winterpret niet alleen uit skieen en sneeuwpoppen maken blijft bestaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen PĂ©rez.

Geen opmerkingen: