woensdag 18 december 2013

GRNVLD 16

Vandaag is de bus, de nieuwe GRNVLD. En volgens het 'Vooraf' op  bladzijde 2 is nummer 16 vooralsnog het laatste nummer. Afgezien dan van een eventuele doorstart waarover nog gesprekken plaatsvinden. De traditionele illustratie van Hans ontbreekt ditmaal, maar desondanks is er ook in dit laatste nummer weer veel strip- en stripgerelateerd werk te vinden van o.a. Aloys Oosterwijk,Willem Vleeschouwer, Michiel de Jong en... Daniel van den Broek.
Daniel nam het tekenwerk van de vooralsnog laatste stripfabel voor zijn rekening.  Het verhaal 'Hoe de zon langzamer ging draaien' is één van de verhalen over Godenzoon Maui, die in een tijd dat de zon vrijwel meteen na het opkomen weer onderging, deze tot bedaren wist te brengen. Hoe hij dat aanpakte, valt te lezen en te zien op de twee fabelachtige mooie pagina's van Daniel op bladzijde 40 en 41 van het nieuwste nummer van GRNVLD.

(Illustratie: Daniel van den Broek)

De plaat bij deze post spreekt wat dat betreft boekdelen. En meer info over GRNVLD en Kasteel Groeneveld vind je uiteraard weer op www.kasteelgroeneveld.nl

O ja, het traditionele beursverslag over onze signeersessies in Turnhout afgelopen zaterdag is in de maak. Ergens rond de kerstdagen, en liefst ervoor, op deze blog. Ik doe m'n best, beloofd!

Geen opmerkingen: