zaterdag 28 december 2013

De strippublicaties van deze week

De laatste Eppo van dit jaar, nr 26-2013 is verschenen, met daarin op bladzijde 18 t/m 20, de 9e aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Pjotr en Eva zijn in handen van de Orde gevallen en Max loopt vooralsnog als enige opgemerkte rond in de Martinikerk en de Martinitoren waar hij stukje bij beetje de volgende aanwijzing rond de vindplaats van de Blauwe Steen ontraadselt.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
 
Over de route die Max door de Martinikerk en de Martinitoren volgt, en invloed die het bezoek van IJsbrand aan de Martinikerk en Martinitoren in 2011 had op het verloop van de scene's in het verhaal, heb ik gisteren een nieuwe post geschreven voor de Max Miller Strips blog: (http://maxmillercomics.blogspot.nl/). In de nieuwe Eppo is zelfs een scene te vinden die zonder he bezoek van IJsbrand aan de Martinikerk waarschijnlijk nooit in het verhaal had gezeten. Je leest er alles over in 'De orde van de Blauwe Steen: documentatie (2)".

In de rubriek 'Varia' op bladzijde 25 wordt onder het kopje 'Kunstig' opnieuw aandacht besteed aan Galerie Dessins, waar ook die prachtige prenten van Rhonda, zijn te vinden, waarover Hans al eerder
berichtte in zijn post 'Pijnlijk verleden'. Plaatjes van Rhonda die ze liever verborgen had gehouden en die klaarblijkelijk dateren uit haar pre-'Help me, Rhonda!'-periode.

Ook het album 'Help me, Rhonda!' komen we weer tegen in de nieuwe Eppo en wel op bladzijde 36 in de advertentie voor de Eppo-shop waar alle drie de Nederlandstalige edities van 'Help me, Rhonda!' te koop zijn via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda

Voor volgend jaar wordt op bladzijde 42 en 43 het tweede Rhonda-verhaal, getiteld 'Rebecca' al aangekondigd in  'Vooruitblik spannend 2014'. En gezien wat Hans ons in Turnhout al  vertelde over Rhonda 2, wordt het zeker heel spannend.

En tenslotte krijgt IJsbrand op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo in de rubriek 'Eppo Mail' nog een fraai compliment van een welbekende Eppo-lezer voor de Max Miller strips.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Intusssen liggen van sommige andere tijdschriften al de eerste nummers van 2014 in de winkel. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Tina (nr 1-2014) met daarin op bladzijde 24 een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de Ouders, die alles met oud en nieuw te maken heeft. Catootje moet namelijk, net als rest van de klas, na de kerstvakantie iets meenemen dat daarmee te maken heeft. Alleen blijken haar klasgenootjes, inclusief Jeroen, allemaal dezelfde ideeen te hebben als zij. Ik schreef deze gag in samenwerking met collega-scenariste Saskia Janssen, die ook op het idee voor deze gag kwam. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En dan tenslotte op bladzijde 16 t/m 19 van  de nieuwe Donald Duck (nr 1-2014) een min of meer waargebeurd Mickey Mouse-verhaal. Een paar winters geleden kon je namelijk eindelijk weer eens schaatsen. En dus met z'n allen naar de bevroren vennen, die mooi als ijsbaan konden dienen. En laat, de gemeente nu, na één ijspret besluiten om bomen rondom het ven te gaan rooien. En dat niet alleen, de bomen werden ook nog op het ijs neergegooid. En schaatsende kinderen, wakken en bomen op het ijs is niet echt een goede combinatie. Genoeg inspiratie dus voor een Mickey-verhaal met Boris in de rol van gemeentemedewerker. Maar wees gerust, alleen de eerste pagina van het verhaal berust op feiten, de rest is er bij verzonnen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzalez.
 
Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Hans zei

Dank, Frank, voor bespreken van alle Rhonda-meldingen in Eppo!! Ik had ze bijna allemaal gemist!

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Graag gedaan, die Rhonda-meldingen. En intussen is er weer prachtige Rhonda-recensie in Stripschrift bij gekomen. Van harte gefeliciteerd.

Hartelijke groeten,

Frank