vrijdag 6 december 2013

De nieuwste strips

Twee nieuwgepubliceerde strips deze week en beide zijn te vinden in de nieuwe Donald Duck (nr 50-2013). Als eerste op bladzijde 30 t/m 33 het vorige week al aangekondigde verhaal van Tokkie Tor. Een verhaal waarin de Puindorp school een nieuw dak nodig heeft en dus gaan Tokkie en Bo samen met juffrouw Clara, in de strip juffrouw Mia, naar de vuilnisbelt om daar een nieuw dak uit te zoeken. Helaas treffen ze daar niet alleen de mierenkoningin met haar complete leger aan, maar ook nog een hongerige spin. Deels geinspireerd op de klassieke Tokkie Tor-verhalen, maar ook het werk van Annie M. G. Schmidt  heeft er iets mee te maken. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzalez.


En dan in de twaalf extra pagina's van de digitale Donald Duck het Joe Carioca-verhaal 'Taxiritten'.
Waarin de directeur van de taxicentrale meer dan genoeg heeft onbetaalde taxiritten van ene 'Joe'.
En dus gaat hij zelf undercover op pad om de oplichter in kwestie achter de tralies te krijgen. En de bewuste 'Joe' loopt al snel in de val. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Donald Duck 45-2002.
De verhalen uit het Donald Duck 49-2013, zeg maar het Sinterklaasnummer, en de verhalen uit de Donald Duck Sinterklaasspecial worden allemaal besproken in 'Donald Duck Nader Bekeken #7: Sinterklaas!'

(bron: Youtube)

http://www.youtube.com/watch?v=ca2mR-eYf0M&feature=c4-overview&list=UUS9g2D4VsCjTwmShyOS7log. Met o.a. een vergelijking tussen de Nederlandse Sinterklaasversie van Carl Barks' 'Search for the Cuspidoria' en de originele Kerstversie van deze Barksklassieker, alle scenariopagina's van m'n Sinterklaasverhalen van dit jaar voor zover op deze blog gepubliceerd, en het spel Dagobert, waarop mijn Oom Dagobertverhaal van vorige week geinspireerd was, in beeld.

Wat dat laatste verhaal betreft, is Donald Duck Fanvizier een van de weinigen die de rekenfout van Govert Goudglans heeft opgemerkt. Doordat Dagobert, die eigenlijk aan een paar cent extra al genoeg heeft om rijker te blijven dan Goudglans, een bedrag noemt dat net iets hoger is dan dat van Goudglans, gaat Goudgans als vanzelf tegen hem opbieden. Goudglans beseft dus niet dat hij behalve het hogere bedrag ook nog het bedrag nodig heeft dat hij sowieso al tekort komt om de rijkste eend ter wereld te worden, mochten zowel Dagobert als hij het genoemde bedrag van de goede Sint voor Pakjesavond krijgen. Zover laat het Sinterklaas het gelukkig niet komen, maar het laat wel zien hoe Dagobert de rijkste eend ter wereld is geworden door 'slimmer te zijn dan de slimsten' en waarom Goudglans altijd in de schaduw van Dagobert zal blijven. Donald Duck Fanvizier, bedankt voor deze leuke en interessante Sinterklaasaflevering.


(Illustratie:  © Holco Publications) 

En dan tot slot nog een aankondiging voor een strip die over twee weken wordt gepubliceerd.
Op pagina 65 van de nieuwe Penny vind je de aankondiging voor een nieuw Sarah de Shire-verhaal, dat zich afspeelt in hartje winter. Over twee weken meer daarover op deze blog.

Geen opmerkingen: