zaterdag 27 november 2010

Sinterklaasverhalen

Behalve het 10 pagina’s tellende Donald Duck-Sinterklaasverhaal dat onlangs in de Extra Donald Duck Sinterklaasspeciaal gepubliceerd, schreef ik in de warme juni-maand nog twee Sinterklaasverhalen. Die worden deze week allebei gepubliceerd in de nieuwe Donald Duck (nr 48-2010), die dan ook logischerwijs het jaarlijkse Sinterklaasnummer is.
Op bladzijde 28 t/m 31 vind je een Dombo-verhaal met als thema de intocht van de Sint. Die dreigt in het water te vallen door motorpech van de stoomboot. En Dombo kan helaas maar één Sint of Piet tegelijk naar de haven vervoeren. Getekend door niemand minder dan de Spaanse tekenaar José Ramon Bernado Kneff en met een hoofdrol voor de Damesolifanten.

In het Kwik, Kwek en Kwak-verhaal is er een hoofdrol weggelegd voor Keessie, het door Carl Barks bedachte nogal zwijgzame vriendje van Kwik, Kwek en Kwak. De grote vraag is dan ook: hoe komt Keessie aan schoencadeautje als hij nooit of te nimmer een liedje zingt voor de goede Sint. Althans, in de ogen van Donald en zijn neefjes. Want natuurlijk weet de goede Sint hoe het werkelijk zit. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

En tenslotte publiceert ook Tina deze week een Sinterklaasverhaal van me. Op bladzijde 32 t/m 37 vind je het verhaal ‘Bezoek voor Marieke’. De enige keer dat ik Sinterklaas in een witte sportauto zag rijden in plaats van op een wit paard bleek hij gesponsord te worden door de winkeliersvereniging van de betreffende plaats. Reden genoeg om daar een verhaal over te schrijven. Niet dat Sinterklaas in dit verhaal in een witte sportauto rijdt, maar het geplande bezoek aan een ziek meisje, Marieke, lijkt niet door te kunnen gaan omdat de goede Sint te maken krijgt met een ingekorte intocht en om half drie in het winkelcentrum moet zijn. Natuurlijk zijn er een paar vrouwelijke Zwarte Pieten die dit probleem naar eigen inzicht weten op te lossen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Peter FitzVerploegh en eerder gepubliceerd in Tina 49-2001 onder de oorspronkelijke titel “Een Sint voor Marieke”.

Geen opmerkingen: