zondag 7 november 2010

Red Sonja voor Dark Dragon Books

Okee, "since the cat is out of the bag", hier mijn Red Sonja voor Dark Dragon Books. Oostindische inkt op 300 gram Schoeller-Hammer tekenpapier. 51 bij 38,5 cm.
Kort voor de Stripdagen kreeg ik een mailtje van Amin Gemei, of ik mee wilde doen aan een speciale uitgave waarin Nederlandse en Vlaamse tekenaars een aantal DDB Characters wilden doen. Geen betaling. De originelen zouden na afloop verkocht worden in de winkel van de uitgeverij. Deze originele plaat is dus te koop straks. Een prijs moet ik nog verzinnen.
 
Gisteren kwamen opeens van links en rechts de eerste komplimentjes binnen. Dank daarvoor, allen! De tekening blijkt inmiddels op Stripspeciaalzaak te staan en te zijn rondgemaild! Zelfs onze Frank zet 'm nu al tussen z'n Duckjes!!!
Oei! Tijd voor mij dus om even snel iets erover te vertellen! Wie herkent trouwens de Hal Foster hommage in de compositie? Die plaat van de boze Grote Kahn met dat kistje met Karnak's hoofd? (Dat kistje, dat is is hetzelfde kistje, blogvriend!)

Hmm. misschien moet ik ook wat van de inkleuring laten zien? Weetjewat, dan zet ik daarvan wel iets op m'n gloednieuwe Facebook pagina vanmiddag. Net gestart bij Facebook.
 
Ik snap er nog niets van. . .

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Super prent!!

Bas

Sjan Weijers zei

Geweldig!!!! Wat een prachtige tekening, hoe langer ik ernaar kijk hoe mooier het wordt :)

Unknown zei

Groot gelijk dat je Red Sonja nu ook op je blogspot zet. Leuk stukje heb je ervan gemaakt. Als je nu de link naar je facebook account erbij zet, dan kunnen we meteen 'vrienden' worden!

groeten Rian

Hans van Oudenaarden zei

Dank! Dank!
Misschien moet ik maar vaker van dit soort uitstapjes gaan doen.
( en dat van die facebook-link ga ik uitzoeken.)

Henkus zei

Ja, Hans, de pose kwam me al vaag bekend voor, maar dankzij je hint herinner ik me het Prins Vailantplaatje weer.
Willy Vandersteen 'deed' ook al eens zo'n Hal Foster bewerking, dus je bent in goed gezelschap! ;-)