maandag 8 november 2010

Bob Evers en Donald Duck in Breda

Wat een drukte weer afgelopen zaterdag, in de Stripspecialist in Breda. Hans en ik kwamen zo rond kwart voor twee de Stripspecialist binnen in het gezelschap van collega-scenariste en voor deze middag ook blogfotografe Saskia Janssen (Saskia, bij deze hartelijk bedankt voor de foto’s!) . Toen al stond het achterste deel van de winkel al behoorlijk vol met mensen ofwel of ons of op Michel Nadorp wachtten of op ons allemaal. Veel bekenden daartussen, zoals Ine en Martin, Joost, Wallie en ook familie van Hans en van mij, mijn ouders, mijn broer en ooms en tantes die helemaal vanuit Zeeland naar Breda gekomen waren. En vlak na ons arriveerde ook Michel bij De Stripspecialist. Eerst nog even een kopje koffie, maar toen bleek het toch echt 14.00 uur te zijn en dus hoogste tijd om te beginnen. Michel links van me, Hans rechts en ik als Duck- en Bob Eversscenarist in het midden. Opmerkelijk trouwens, dat Hans en ik zaterdagmiddag toch vooral Bob Evers te signeren kregen en Michel vrijwel in zijn eentje de Duckalbums en pockets voor zijn rekening nam.
Niet alleen de hardcovers en softcovers van “Een overval in de lucht” kwamen zaterdagmiddag zagen op onze tafel voorbij komenmaar ook een aantal een aantal van de eerdere delen in softcover en zelfs een paar van de de speciale edities. Zoals de Boekenhalte-HC met prent, een white-album van “Een overval in de lucht” en een tweetal exemplaren van De Zuidzee Trilogie. Een van die Trilogie-uitgaves bleek zelfs een unieke uitgave op zich want door een bindingsfout begon dit exemplaar met ‘De strijd om het goudschip”. Het was Hans die dit ontdekte op het moment dat hij dit album van een tekening wilde voorzien. Gelukkig vond de eigenaar het geen probleem, zolang alle drie de Zuidzee-avonturen maar in het album stonden. En dat was zo, hebben we ook dit album tenslotte gewoon van tekst en tekening voorzien.
Arie is wel de meest getekende figuur van afgelopen zaterdag. Maar ook Jan en Bob waren redelijke populair, net als Lalou Lalonde en zelfs Mickey Mouse in De Zuidzee Trilogie.
Aan de andere kant naast me tekende Michel Goofy, Donald, Kwik, Kwek en Kwak en zelfs Darkwing Duck, allemaal stukken beter dan ik het ooit in de Grappigste Avonturen albums heb kunnen doen.
Vanwege de drukte heeft Hans vrijwel alle tekeningen in potlood gemaakt op de laatste na. En ondanks dat leverde toch ook de fooienpot, eigenlijk bedoeld voor wie graag een inkttekening wil hebben, weer een aardig extraatje op voor onze tekenaar.
Pas rond kwart over vier begon het weer wat rustiger te worden in De Stripspecialist. En ik was dan wel voor vijven klaar met de teksten voor de laatste albums van die middag, Hans en Michel tekenden nog minstens een half uur langer door. De laatste tekening van die middag was voor Michel: Darkwing Duck. Althans, de laatste die ik gezien heb, want eerlijk is eerlijk, Michel was nog bezig met tekenen toen Hans toch wel heel graag de trein richting Utrecht wilde gaan halen en we De Stripsspecialist verlieten richting station Breda.

Natuurlijk hadden we dit allemaal niet volgehouden als we niet regelmatig van koffie, cola, frisdrank en koeken voorzien voor de broodnodige energie. Daarom onze speciale dank aan Guido de Bue en Fons van Erp voor de ontvangst en gastvrijheid bij de Dobbelsteen en voor alle traktaties van afgelopen zaterdag. Het was echt een fantastische middag in stripstad Breda.

(Foto's: Saskia Janssen)

Geen opmerkingen: