dinsdag 30 november 2010

Lelijkheden

UuuuuuuuuuK! Het blijft altijd zeer moeilijk om m'n signeertekeningetjes terug te zien, beste blogvriend! Wat een naar en haastig krabbeltje van mijn hand, in die vorige posting van Frank! Wat een geluk dat onze BE-5-signeertournee voor het nieuwe boek, met Leiden afgelopen zaterdag, weer is gedaan!


Ik doe een bekentenis. Anders dan veel andere (voornamelijk Franse) tekenaars namelijk, kan ik er eigenlijk helemaal niks van, van dat "signeren". Ik zie er altijd een beetje tegenop EN ik kan er niks van! Als je soms ziet hoe prachtig er door sommigen er in van die "dedicase" boekjes wordt getekend! Kan ik he-le-maal niet! I suck at signing!

Echt hoor, ik heb het geprobeerd. Ik krijg gewoon niet voor elkaar om op een ongemakkelijke stoel, in een soort ondergeschikte houding (laag en gebogen), constant door vreemden op m'n vingers te worden gekeken en dan in zo'n malle setting ook, op tekengebied, nog iets minimaal interessants te maken. Ik begin altijd te zweten enzo! Boekjes signeren verwordt in mijn geval altijd in iets tussen veel babbelen met lezers en een paar uurtjes u i t e r s t vrijblijvend in boekjes krabbelen, en levert eigenlijk maar zelden een technisch verteerbaar tekeningetje op. Babbelen en krabbelen.

Zet Frank dat werk ook nog breeduit op deze blog! UUUKK!!!


In het kader van Vano-lelijkheden hier dan ook meteen maar deze ooit geaborteerde Eppo-BE-cover uit de grote Vano prullebak. Of had ik deze al es geplaatst? Gezichtjes raar, houdingen verwrongen, tever doorgeschetst.  Ik kwam er niet uit, uit deze plaat, en heb 'm nooit afgemaakt.

Oja, en nog even over Sonja. Dinsdag 30 november, vanaf 12 uur geloof ik, kun je in de Dark Dragon Books shop je geld kwijt aan DDB voor de dure originelen van Vlaams/Nederlandse tekenaars. Ook mijn plaat zit erbij. Geen commissie voor DDB, dus alle geld naar de makers. Eerste komers, eerste malers, vaste prijzen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind de Bob prent wel leuk :)
Groetjes, -J-.

Otto zei

Hoi Hans,
Het gaat mij om een schets, niet om een prachtig uitgewerkte tekening, dat verwacht niemand tijdens een signeer sessie. En het gesprekje is zeker zo belangerijk!
Ik vindt de dedi die je voor mij heb gedaan overigens schitterend!
Groeten uit Florida!