zondag 7 november 2010

De publicaties van deze week

De foto's zijn binnen en aan het verslag over onze signeersessie gisteren in Breda wordt volop gewerkt. Maar in afwachting daarvan eerst even het gebruikelijke overzicht van de wekelijkse tijdschriften- en albumpublicatie met deze week veel aandacht voor het werk van Hans.
We beginnen met de nieuwe Eppo (nr 22-2010) Meteen als je die openslaat, vind je op bladzijde 3 een ingezonden brief van onze vaste bloglezer Otto met een bedankje aan alle stripmakers voor de schitterende tekeningen (en tekst) die ze in de verschillende albums op de Stripdagen hebben gemaakt. En Otto, jij ook hartelijk bedankt, want volgens mij is dit de eerste keer dat het verschijnen van het nieuwste Bob Evers album, compleet met titel, in de Eppo vermeld staat. En dat dankzij jouw brief. En dan moet ik natuurlijk ook de Eppo-redactie weer hartelijk bedanken voor het plaatsen van die brief.

Op bladzijde 24 in de rubriek Varia vind je onder het kopje ‘Strijders van Dark Dragon Books” een stukje over het gelijknamige project van Uitgeverij Dark Dragon Books. Een project waaraan volgens dit artikel een aantal Vlaamse en Nederlandse topartiesten hun medewerking aan verlenen, waaronder… Hans van Oudenaarden!
De vaste bloglezers hebben al een klein tipje van de sluier kunnen zijn op deze blog en het artikel in Eppo belooft binnenkort meer nieuws. En wie weet krijgen we dan na de schets van Minck Oosterveer ook de tekening of schets van Hans in Eppo te zien. Wordt vervolgd dus.

En wie niet zolang wil wachten kan meteen terecht op de site van Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/). Ook daar vind in de rubriek Stripfacts een artikel over datzelfde eindejaarsproject van uitgeverij Dark Dragon Books. En waar Eppo het artikel met een Red Sonja-schets van Minck Oosterveer, illustreert Stripspeciaalzaak het artikel met een regelrechte primeur: de hele plaat van Hans in zwart-wit!!
Bovendien geeft Stripspeciaalzaak ook nog een overzicht van welke tekenaar welke held of heldin voor ‘Strijders van Dark Dragon Books” heeft getekend. Zo zien we dat Hans en Minck allebei voor dezelfde heldin kozen en dat ook Henk Kuijpers, Thé Tjong-Khing en Ralf van der Hoeven een prent hebben getekend met Red Sonja in de hoofdrol. Stripspeciaalzaak sluit af met de mededeling dat Hans zijn illustratie voor “Strijders van Dark Dragon Books ook heeft ingekleurd en belooft net als Eppo de komende weken met meer informatie te komen over dit speciale project. Opnieuw wordt vervolgd dus…

En dan tenslotte, met de goedheiligman in aantocht lagen deze week ook de eerste Sinterklaasalbums in de winkel.
(Illustratie: Piet Voordes)
In het Club van Sinterklaas Pieten Doeboek vind je op bladzijde 50 tot en met 53 de strip “Amerigo is ziek”. Een verhaal dat in 2004 bedacht werd door de redactie van het toenmalige Fox Kids Magazine en waarvoor ik op verzoek van tekenaar Piet Voordes het stripscenario schreef. Helaas gaan de credits daarvoor naar Studio Meini, die ook al op verzoek van Piet, destijds de lettering van de strip verzorgde. Maar het scenario is toch echt van mijn hand. De strip werd eerder gepubliceerd in Fox Kids Magazine - De Club van Sinterklaas Special (november 2004) en het Club van Sinterklaas Pieten Doeboek 2006.

Geen opmerkingen: