woensdag 3 juni 2009

Willems 94ste geboortedag

Vandaag is het wel precies 94 jaar geleden dat Willy van der Heide, de schrijver en bedenker van de originele Bob Eversverhalen, werd geboren. En wel op 3 juni 1915 onder zijn echte naam Willem van den Hout. Behalve de avonturen van Bob Evers heeft Willem van den Hout in zijn leven nog een heel wat andere boeken en verhalen op zijn naam staan onder bijna even zoveel pseudoniemen. Willy van der Heide overleed in 1985, maar zijn werk leeft gelukkig nog steeds voor. En wij kunnen er in elk geval hele leuke en spannende strips van maken.
Dit jaar is het trouwens precies 60 jaar geleden dat het eerste Bob Evers boek van Willy van der Heide in de winkels lag. En dat was niet, zoals je misschien zou denken, Avonturen in de Stille Zuidzee, maar… Een overval in de lucht! Het verhaal dat wij dit jaar verstrippen voor Eppo verscheen al in 1949 in boekvorm.
Laten we hopen dat we het maken van de Bob Evers strips nog minstens zes jaar vol kunnen houden, zodat we in 2015 groots kunnen uitpakken bij de 100ste geboortedag van Willy van der Heide.
Meer over Willy van der Heide en zijn werk vind je o.a. op http://www.bobevers.nl/ en de Waterman-site ‘Page of Wood’ (http://waterman.mine.nu/~wood/index.php).

Geen opmerkingen: