vrijdag 12 juni 2009

De Vakantieboeken Tip 3

Gelukkig, ’s werelds beroemde eend is teruggevonden en zijn verjaardag is uitbundig gevierd met o.a. een jubileumdvd met tien van zijn beroemdste cartoons. En bijna tegelijkertijd liggen de boekhandels en kiosken met stapels vakantie- en zomerboeken. Donald Duck, Disney Junior, Jan, Jans en de kinderen, Penny, De Zware Jongens, noem het maar op. Zoveel keus als er dit jaar is, is er volgens mij nog nooit geweest.
Om de keuze nou toch nog iets makkelijker te maken, hebben we een tip 3 samengesteld van boeken die zeker niet in je koffer mogen ontbreken, of je nu naar Italie, Aruba, Noorwegen, Californie, Terschelling of de Efteling gaat.

3. Winnie de Poeh Vakantieboek 2009

(Illustratie: © Disney)
Met daarin drie van mijn Winnie de Poeh-verhaaltjes die al eerder in het blad Disneyland gepubliceerd worden, te weten: ‘Bah, in bad!’ op bladzijde 10 en 11, een verhaal waarin, zoals de titel al suggereert, Roe absoluut niet in bad wil.

‘Poeh komt op bezoek’ op bladzijde 22 en 23, waarin Knorretje tevergeefs probeert aan honing te komen, als Poeh op bezoek komt.
(Illustraties: Comicup Studio, © Disney)

Tenslotte ‘Spoor-zoekertje’ op bladzijde 78 en 79 waarin Poeh en zijn vriendjes een pijlenspeurtocht houden, maar niemand weet wie de pijlen nu getekend heeft en waar ze heen leiden.

De drie verhaaltjes werden allemaal getekend door de Spaanse tekenstudio Comicup en eerder gepubliceerd in Disneyland 3-2000, Disneyland 5-2000 en Disneyland 7-2001.
Overigens bevat dit Vakantieboek ook een aantal niet eerder gepubliceerde Winnie de Poeh strips én drie verhaaltjes waarvoor het scenario werd geschreven door de bekende Nederlandse jeugd- en prentenboekenschrijver Tjibbe Veldkamp. En over Tjibbe gaan we het over een paar maanden vast en zeker ook nog hebben op deze blog, maar dan in verband met Kasteel Groeneveld!

2. Tina Vakantieboek 2009
(Illustratie: Samantha Loman)
Een vakantieboek dat wel paginanummers heeft en waar je op bladzijde 45 t/m 53 ‘Het Griezelportret’. Een verhaal waarin een eeuwenoude graaf in een zojuist tot hotel verbouwd landhuis met alle middelen een opbloeiende liefde probeert te dwarsbomen, maar ook een verhaal met het thema ‘Liefde overwint alles!’
Negen pagina's lang griezelen in een verhaal dat werd getekend door de Spaanse tekenaar of tekenares Freixas en al eerder werd gepubliceerd in Tina 13-2001.


1. De Bob Evers stripreeks.


(Foto: Herman Schreurs)
Uiteraard de onbetwiste nummer 1. 4 verschillende titels en 182 pagina’s met een stripbewerking van vier beroemde Bob Evers verhalen van Willy van der Heide. Naast ons allereerste album ‘Kabaal om een varkensleren koffer’ is intussen ook de hele Zuidzee-trilogie compleet is uitgegeven. En de zomer leent zich uitstekend om dat allemaal eens opnieuw te lezen en eens op je gemak op het strand of op een terrasje te bekijken hoe de tekenstijl van Hans en daarmee ook onze hoofdpersonen, Bob, Jan en Arie zich gedurende vier albums ontwikkeld hebben.
(Uit Bob Evers deel 1: Kabaal om een varkensleren koffer)
(Uit Bob Evers deel 2: Avonturen in de Stille Zuidzee)
(Uit Bob Evers deel 3: Drie jongens op een onbewoond eiland)
(Uit Bob Evers deel 4: De strijd om het goudschip)

In dat verband natuurlijk extra aandacht voor ons nieuwste album “De strijd om het goudschip’ dat het sluitstuk vormt van de Bob Evers Zuidzee-trilogie. Heb je het nog niet, dan is nu het moment gekomen om het te gaan kopen, en van de zomer eens lekker te lezen hoe dat Zuidzee-avontuur van Bob, Jan en Arie toch is afgelopen.
Veel plezier met deze en andere boeken en alvast een heel fijne vakantie allemaal!

Geen opmerkingen: