woensdag 24 juni 2009

Pagina 22: Het verraad van Jeffries

Huh? Nog steeds geen post over de Groeneveld-fotoshoot? Snel verder dan maar met pagina 22 van ons nieuwe Bob Evers stripverhaal “Een overval in de lucht”. Hier zie je dat Hans het toch weer iets anders heeft aangepakt dan in het scenario. De strippagina opent met een close-up van de groep van Arie. Zelf had ik dat precies andersom in gedachten. Eerst een totaal van de situatie bij het vliegtuig en daarna inzoomen op de beide groepen bevrijders.
Voor het verloop van het verhaal maakt dat natuurlijk niets uit. En het levert in elk geval een heel mooie totaalplaat op.
Pagina 22 is ook de pagina waarin onze vriend Jeffries zijn ware gezicht laat zien. De overloper! En dat met het enige pistool dat Arie en zijn medestrijders op dit moment rijk zijn.
Of Jeffries nou zich nou echt zo makkelijk aan kan sluiten bij de schurkengroep van Breitstein lees je pas volgende week in Eppo 12.
Tot dan is hier scenario-pagina 22:

PAGINA 22a:

1. Totaal van de situatie bij het vliegtuig. Anderson staat nog altijd vastgebonden bij aan het eind van de vleugel. Platneus zit onder de vleugel een krant te lezen. Op de achtergrond zitten de twee groepen verscholen. Jeffries, Paul en Winstone op de plaats waar Jan en Arie al eerder verscholen zaten, Marsh, Peters, Sparks en Arie aan de noordkant van de Pisa-rots.
TEKSTBLOK: intussen…

2. Platneus staat op en vouwt zijn stoel op. Marsh ziet het van een afstand.
MARSH: Hij vouwt zijn stoel op. Hij is hem blijkbaar te heet onder de vleugel.
SPARKS: dat maakt toch geen verschil voor onze plannen?

3. Platneus heeft zijn stoel tegen de rotswand gezet en wandelt langs de rotswand in de richting van de ploeg van Marsh.
MARSH: welnee. of hij nu… frisse morgen. hij komt hierheen kuieren. zeker stijf geworden van het zitten. vlug, pak een kei of zo in je knuisten.


PAGINA 22b:

1. Aan de westzijde is Paul verspieder. Hij tuurt naar het vliegtuig, maar kan Platneus niet meer zien. Jeffries tuurt op zijn horloge. Hij heeft het pistool in zijn hand. Anderson is al behoorlijk verbrand. Winstone houdt zijn mes gereed.
PAUL: klaar, winstone?
WINSTONE: in prima conditie, ouwe jongen!

2. Jeffries en Winstone stormen naar voren op bevel van Paul. Winstone rent aan de ene kant om het rotsblok heen, Jeffries aan de andere kant.
PAUL: vooruit dan! rennen!

3. Winstone snijdt het touw van Anderson met één beweging los.
WINSTONE: ziezo, dat is één…

4. Paul ziet van een afstandje hoe Winstone en Anderson terug komen rennen. Winstone graait de twee waterflessen van het tafeltje.
PAUL: en twee!… hollen, jongens!

5. Jeffries staat vlakbij de cabinedeur en slaat alarm. Platneus draait zich verrast om.
JEFFRIES: alarm! alarm! ze willen anderson bevrijden en het vliegtuig veroveren! alarm! ik kom jullie helpen!
PLATNEUS: !

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: