zaterdag 9 mei 2009

Meer uit Eppo 8

Wat ik een maand geleden al stilletjes op hoopte, is uitgekomen. Op bladzijde 18 van Eppo 8, in de rubriek ‘Varia’ wordt de nummer 1 van de favoriete striplocaties bekend gemaakt. En die nummer 1 is geworden: …Amsterdam!!
De plek waar ons nieuwe Bob Evers stripavontuur “Een overval in de lucht” begon met deze prachtige plaat:

En ook de plaats waar zich een groot deel van het volgende deel van de Bob Evers-briefjesjacht-trilogie “De jacht op het koperen kanon” zal afspelen. We beginnen daar in Londen, de nummer 2 uit van de favoriete striplocaties, gaan van daaruit naar de nummer 1, Amsterdam, en tenslotte naar Alkmaar!

Okee, we zijn natuurlijk nog volop bezig met het eerste deel van die Briefjesjacht-trilogie, maar het zit er intussen dik in dat je ook het tweede deel in Eppo te lezen zal zijn. Op pagina 2 van Eppo, in het voorwoord, wordt het officieel aangekondigd:

Eppo gaat door in 2010!!

Dankzij iedereen die abonnee is geworden of het blad steevast elke twee weken in de winkel koopt. Ook namens ons: heel erg bedankt daarvoor!

En tussen al dit nieuws door is er natuurlijk ook nog de 10e gag van Kleine Napoleon op bladzijde 16 van Eppo 8. Let even niet op de nummering van de gag. Die is echt fout. Komt omdat Dick eerst de komende gag (voor Eppo 9) en toen pas deze. Vanwege de logica (Nappie ontdekt eerst dat de kaarten niet kloppen en dan…) heb ik gevraagd of de nummering kon worden omgewisseld, maar dat is jammer genoeg niet meer gebeurd. Gelukkig worden de twee afleveringen wel in de goede volgorde gepubliceerd.
(Illustratie: Dick Heins)

Van deze gag bestaat trouwens ook nog een schets van een hele pagina in plaats van een halve. Naast het oorspronkelijke idee van stripstrookjes was ook nog heel even het idee van hele pagina’s. Meer dan twee afleveringen zijn het niet geworden. Toen viel de keuze definitief op halve pagina’s in Eppo. Maar voor de liefhebbers hieronder de schets van Dick of full-page-formaat met een vroege Nappie en Joseph:

(Schets: Dick Heins)
Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: