zaterdag 16 mei 2009

De boeken en bladen van deze week

Weer een week voorbij en dat betekent ook weer heel wat nieuwe uitgaven met nieuwe verhalen en andere publicaties in de winkel of op internet . Behalve de bekende tijdschriften deze week ook een boekuitgave en zelfs een digitaal magazine. Het nieuwe Stripelmagazine (http://www.stripelmagazine.be/), nummer 143 alweer, publiceert namelijk deze week de eerste foto’s van de fotosessie van Hans voor het nieuwe Draw & Shoot boek. Met ook een hoofdrol voor Caroline, Nell en... Kasteel Groeneveld. Binnenkort natuurlijk veel meer foto’s op onze eigen blog en uiteraard op de site van Jakari Productions, http://www.jakari.be/, waar je ook nog steeds kunt intekenen op dit nieuwe, prachtige fotoboek van Jan en Karin.

(Foto: Karin Ceulemans en Jan Magito)

Van het net naar de papieren tijdschriften in de brievenbus en in de winkels. In Donald Duck 21-2009 vind je op bladzijde 39 t/m 42 een nieuw verhaal met de naamgever van dit blad in de hoofdrol. Denkt Donald op de eerste pagina van dit verhaal nog dat hij een romantische cruise met Katrien gaat maken, op de volgende pagina’s komt hij er achter dat de sportieve cultuurvakantie van de Duckstadse Damesclub niet bepaald strookt met zijn eigen ideeen over het fenomeen ‘vakantie’. Geschreven op het hoogtepunt van de Nordic-walking-rage, vandaar dat het sportieve deel van de bovengenoemde vakantiereis voornamelijk bestaat uit de Duckstadse variant van deze tak van sport.

De boekuitgave waar ik het over had, is de nieuw verschenen Libelle/Jan, Jans en de kinderen-special ‘Pubers’, met daarin één van de twee één-pagina-gags van Jan, Jans en de kinderen, waarvoor ik ooit het scenario schreef. Het verhaal over een leraar die in de kroeg zat en een inhaalproefwerk totaal vergat is overigens echt gebeurd. Ik hoefde er destijds dus niet zo heel veel aan te verzinnen, alleen te zorgen dat deze geschiedenis in een goed stripscenario terecht kwam.

(Illustratie: Studio Jan Kruis, © Sanoma Uitgevers B.V)

De grap in kwestie vind je op bladzijde 61 van deze Pubers-special en hij werd al eerder gepubliceerd in Libelle 44-2001 en is uiteraard ook nog steeds te vinden in album 29 van de stripreeks Jan, Jans en de kinderen.

De klapper van deze week is toch wel de nieuwe Penny, nr 6-2009 met daarin een verhaal van maar liefst 16 pagina’s. Een verhaal over het verschil tussen paardenliefde en paardenhandel.
Hoofdpersoon Nanda gaat er vandoor met een zeldzame Tinker, een driekleur, als ze merkt dat haar baas dit dier voor veel geld wil verkopen, terwijl hij donders goed weet wie de echte eigenares van deze pony is.

(Illustratie: © Holco Publications B.V)

Het gevolg: een tocht door de storm en regen, moerassen en de ruige natuur en het gevoel nergens veilig te zijn en niemand meer te kunnen vertrouwen.
Het oorspronkelijke idee voor dit verhaal kwam van de Penny-redactie. Het scenario met alle bijbehorende verwikkeling is dan weer van mijn hand. Je vindt het verhaal in twee delen in de nieuwste Penny, deel 1 op bladzijde 11 t/m 18 en deel 2 op bladzijde 24 t/m 31.

En tot slot van dit overzicht nog een bericht over onze eigen albums, althans over de softcovers: die zijn natuurlijk al in vele stripwinkels in Nederland en Belgie te koop, en ook via internet bij bijvoorbeeld De Boekenhalte, Topstrips en vele andere winkels.

(Foto: Herman Schreurs)

Sinds deze week zijn ze, speciaal voor de Eppo-lezers, ook te koop in de nieuwe Eppo-webshop. Voor wie nog een of meer delen mist, volg deze link en je vindt je ze vanzelf: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?groep=Stripboeken&serie=Bob+Evers

Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi, Frank,
Leuk stukje weer! Alleen een "s" minder bij de voornaam bij de laatste foto ;) Groetjes, -J-.

Frank Jonker zei

Ha J,

Bedankt! Het was me nog niet opgevallen van die 's'. Maar inderdaad, typefoutje! Sorry daarvoor. Ik heb hem intussen gecorrigeerd.

Hartelijke groeten.

Frank