dinsdag 12 mei 2009

Bob Evers in Knokke

Wat een feest is het toch elk jaar weer op het Stripfestival van Knokke-Heist. Met dit jaar een groepje Eppo-tekenaars en scenaristen als stralend middelpunt. Henk Kuypers, Daan Jippes, Dick Heins, Eric Heuvel en ikzelf. Afijn, kijk zelf maar op onderstaande foto, gemaakt door Jim Bella. Goed zoeken en je vindt ons allemaal.

(Foto: Jim Bella)


Maar geen Hans dus, dit jaar in Knokke. Vandaar dat ik bij het signeren beperkt heb tot de middag. Kwam al wel ruim op tijd aan en na iedereen begroet te hebben, kregen we meteen een lunch aangeboden. Samen met Dick, Eric en zijn vrouw en festivalmedewerker Leo genoten van een overheerlijke spaghetti bolognese (Ja, Hans, je hebt echt wat gemist).
Nog de lunch nog snel een rondje over de beursvloer en toen aan de slag met signeren zonder tekenaar. O.a. de hele Bob Eversreeks in hardcover (geweldig, zulke beursbezoekers), maar ook weer ons allereerste album (wie weet, een nieuwe lezer?) en opvallend veel belangstelling voor “Drie jongens op een onbewoond eiland”. Waarom? Geen idee. Dat album hadden we immers vorig jaar ook al bij ons. Misschien het uitzicht op zee vanuit de festivaltent? Of is het gewoon de meest opvallende cover van de serie?
Naast Bob Evers ook een nog een Donald Duck getekend en gelukkig was er af en toe ook tijd voor een kopje koffie en een babbeltje.

(Foto's: Jim Bella)Wat is dat voor een boek? Nee, dat is niet Potlood van Marc Verhaegen. Dat is immers een tijdschrift dat vanaf nu voor E 6,50 in de stripwinkels en op elke beurs waar Marc aanwezig te verkrijgen valt. Met vele prachtige, in potlood uitgewerkte strippagina’s. Een absolute aanrader voor de echte stripliefhebber en voor wie strips als ware kunst beschouwt!
(Illustratie: Marc Verhaegen)


Het is ook niet de nieuwe Havank, “De schaduw op de tast”. Dat album is pas vanaf donderdag 13 mei in de winkels verkrijgbaar in softcover en hardcover. Het eerste avonturenstripverhaal uit Eppo dat in album verschijnt. Eveneens een absolute aanrader voor de ware stripliefhebber. Meer over Havank zeer waarschijnlijk morgen tussen 19.00 uur en 21.00 uur op radio 5 Nostalgia, waar schrijver en tekenaar Daan Jippes dan te gast zal zijn.
(Illustratie: Daan Jippes)Nee, dat boek op die foto’s hierboven is de dummy van Annemoon. Een lijvig boekwerk met de 118 tekstloze Annemoonstrips uit Okki, prachtig getekend door Piet Wijn en met ware poezie geschreven door Patty Klein. Stammend uit de tijd dat educatieve tijdschriften geen minimalistische gagjes publiceerden, maar pakweg 39 a 40 weken achter elkaar dit soort weergaloze strippagina’s. Over een paar maanden te verschijnen bij onze eigen uitgeverij Boumaar, maar nu al op voor in te tekenen via info@boumaar.com.
En voor wie het allemaal ook nog eens op de site van uitgeverij Boumaar wil zien en nalezen is er deze link: http://www.boumaar.com/html/annemoon.html(Illustratie: Piet Wijn)Al met al dus een heel gezellig en vooral heel geslaagd stripfestival afgelopen zondag aan de kust van Knokke. En hoe kan ik anders dan iedereen die speciaal voor Bob Evers of de andere Eppostrips naar Knokke was gekomen heel hartelijk bedanken. En mijn speciale dank aan Albert, Jean-Pierre, Walter, Leo en alle andere bestuurleden en medewerkers van het Stripfestival Knokke-Heist voor de uitnodiging, de gastvrijheid en de algehele ontvangst en verzorging van stripmakers afgelopen zondag in Knokke. En eveneens heel veel dank aan Jim Bella, die de bovenstaande drie prachtige foto’s maakte, want zonder die foto’s had ik het eerste deel van deze post nooit kunnen illustreren. Heel hartelijk bedankt allemaal!
En voor wie nog meer van het festival van Knokke-Heist wil zien, in de loop van morgenavond veschijnt vast en zeker het nieuwe Stripelmagazine on-line (http://www.stripelmagazine.be/) met daarin een uitgebreid fotoverslag met nog veel meer foto's van Jim. Hou het in de gaten!

Geen opmerkingen: