zondag 12 april 2009

Meer uit Eppo 6... en vrolijk Pasen!

Zei ik donderdag nu echt dat er geen berichten uit Eppo Varia aan Bob Evers te linken waren? Tuurlijk wel! De nummer 2 in de top 3 van favoriete striplocaties is immers Londen en terwijl Jan en Arie crashen in de woestijn zit onze titelheld, Bob Evers nog altijd in Londen en is druk bezig een gefingeerd telegram voor Jeffries naar Zuid-Afrika te sturen. En Londen is ook een van de belangrijkste locaties in in het tweede deel van de Bob Evers-Briefjesjacht-trilogie ‘De jacht op het koperen kanon’. Volgend jaar past Bob Evers dus prima in het rijtje van ‘Londense’ stripverhalen dat op bladzijde 18 van Eppo 6 genoemd staat.
En als nu Amsterdam op nummer 1 van de top 3 van favoriete striplocaties staat, kunnen we over een week of twee die prachtige openingsplaat van "Een overval in de lucht" met Arie en die tram zonder bovenleiding nog eens op de blog zetten... Duimen maar!


Op diezelfde bladzijde 18 in dezelfde rubriek Varia ook een artikeltje over Jan en Karin van Jakari Productions en het fotoboek Draw & Shoot 2 met foto’s en exclusieve strips en tekeningen van vele bekende Nederlandse striptekenaars en scenaristen.

(Jan en Karin, foto Jakari Productions, bron: www.jakari.be)

En nu dan het goede nieuws, dat de foto’s van Jan en Karin bij de interviews in Eppo geplaatst gaan worden. Binnenkort op bezoek bij Hans voor Draw & Shoot 2, in de tussentijd kun je de vorige fotoreportages bewonderen op http://www.jakari.be/ en daar kun je nog altijd intekenen op het aankomende Draw & Shoot boek.

En dan tenslotte op bladzijde 20 van Eppo 6 een nieuwe gag van Kleine Napoleon, uiteraard getekend door Dick Heins, waarin het opportunisme van broer Joseph centraal staat. Of is het gewoon lafheid?

(Illustratie: Dick Heins)

Het karakter van Joseph moet sowieso nog wat verder uitgewerkt worden in de strip. Daardoor is deze grap toch niet helemaal geworden wat ik me ervan had voorgesteld en moet ik de briefschrijver op pagina 2 helaas een beetje gelijk geven. Gelukkig staat Nappie als enige van de Eppo-gagstrips nog volop in de steigers en kunnen we dus nog alles aan doen om dit soort valkuilen in de toekomst te voorkomen.

Idem voor Bob Evers trouwens. Zo’n plotlijntje als waar Arie de naam van Paul vandaan haalt, kan ik in het album met de beste wil van de wereld niet meer herstellen. Plotlijntje voor eeuwig in de vergetelheid. En ook op plaatje 4 van bladzijde 25 in deze Eppo zie ik iets wat ik eigenlijk heel anders bedoeld had. Zal waarschijnlijk ook zo blijven in het album. Maar ach, wat zelfkritiek naar je eigen werk toe en hoe het uiteindelijk gepubliceerd wordt houdt een mens scherp. En de strips worden er uiteindelijk maar beter van. Het verhaal over plaatje 4 van pagina 12 van "Een overval in de lucht"? Dat is is iets voor een volgende post op deze blog. Vrolijk Pasen allemaal!

Geen opmerkingen: