zondag 5 april 2009

De strijd om het goudschip in Stripschrift en Brabant Strip Magazine

Ons nieuwste Bob Evers stripalbum “De strijd om het goudschip” is al een half jaar uit en toch komen we het nog regelmatig tegen in de stripinformatiebladen. In Stripschrift 399 vind je op bladzijde 38 een mini-recensie over dit nieuwe album.
Recensent ‘KR’ vind tekenwerk en inkleuring geslaagd, maar vraagt zich af of de langdradigheid van het oorspronkelijke verhaal zich leent voor een stripversie.
Nu kun je veel van de verhalen van Willy van der Heide zeggen, maar ‘langdradigheid’ is daarbij wel het laatste wat in mijn hoofd op komt.
En dan nog, het is toch geen 1-op-1-verstripping. De meer dan 200 pagina´s tekst zijn toch tot 46 pagina´s strip gecondenseerd.
Afijn, smaken verschillen en een ieder heeft natuurlijk recht op een eigen mening, maar die van recencent´KR´ levert in het doorgaans toch betrouwbare Stripschrift een magere waardering van twee uitroeptekens op, iets dat gelijk staat aan de waardering voor Rooie Oortjes even verderop in de lijst. En aangezien deze Stripschrift ook nog eens bij mij op 1 april in de bus viel, weet ik nog steeds niet of ik deze recensie nu serieus moet nemen of niet.

Gelukkig was daar gisteren ook de nieuwe Brabant Strip Magazine, nummer 166 alweer.
Met in de rubriek ‘Het nieuwe scheepsjournaal van JeePee’ op bladzijde 33/34 een artikeltje over de speciale uitgaven van Bob Evers bij de Boekenhalte.
Aandacht voor onder andere de speciale Boekenhalte-hardcover met prent die verscheen in een oplage van 150 exemplaren en waarvan de laatste exemplaren nog te bestellen zijn via: http://www.boekenhalte.nl/ .
Maar ook voor de 50 white-albums die werden uitgebracht ter gelegenheid van de officiele presentatie van Bob Evers deel 4: De Strijd om het goudschip bij de Boekenhalte te Zwolle. Per abuis staat in het artikeltje Kampen genoemd als locatie van de Boekenhalte, maar dat is bij deze dus gecorrigeerd en vergeven.
Al met al een heel fraai stukje in Brabant Strip Magazine 166, dat ook nog eens prachtig geïllustreerd is met een van de vijf covers die Hans speciaal voor de white-albums ontwierp.
Dank je wel, JeePee!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk stukje! bsm is 'the best'! -J-.

Anoniem zei

Maak er dan een tobberige homostrip van, Frank. Met veel besnijdenis- en uithuwelijkproblemen erin! Vijf sterren van onze K-tje-R verzekerd!!!

Anoniem zei

En als je jezelf dan ook nog tot vrouw laat ombouwen, kun je ook nog heel gemakkelijk zo'n fijne Reichs-subsidie loskrijgen!!! (Moet je wel even een andere tekenaar nemen, want van Oudenaarde is niet onbeholpen genoeg)

Frank Jonker zei

Ha J en Anoniem 1 en 2,

@J: Helemaal met je eens. Daarom ga ik mijn abonnement op BSM volgend jaar zeker weer verlengen. Bij Stripschrift moet ik er nu toch nog even goed over nadenken. :-)

@Anoniem en 1 en 2: Dank voor jullie reacties, maar...eh...nee, we blijven toch maar gewoon de originele Bob Evers verhalen van Willy van der Heide verstrippen. Dan maar een magere twee uitroeptekens van 'KR'.

Hartelijke groeten,

Frank