maandag 9 februari 2009

Toeval of niet?

Anderhalve week geleden verscheen in Donald Duck het Jonge Woudlopers verhaal “Tuinieren op Noordpool”. Een verhaal, in 2007 al geschreven, met als onderwerp poolijs dat ineens wel heel erg smelt en de onontgonnen olievoorraden onder het ijs, die de volle aandacht hebben van de heel wat minder milieubewuste multi-miljairdair Dagobert Duck.
Vijf dagen nadat deze Donald Duck in de brievenbus en in de winkels opdook komt Een vandaag met een reportage over poolijs dat ineens wel heel erg hard smelt en de onontgonnen olievoorraden onder het ijs, die de volle aandacht hebben van de grote oliemultinationals uit de Noordpool omringende landen. Toeval of niet?

En nog zoiets, beste bloglezers, in precies dezelfde week. Een paar maanden geleden schreef ik al het scenario voor de Ernst en Bobbie-strip “Een spook in het kasteel”. Belangrijkste thema: verkleden (ongetwijfeld met het oog op carnaval). En dus zien we Bobbie al op de eerste pagina in de weer met hoeden, mutsen, sjerpen en adellijke poederpruiken.(Illustratie: Piet Voordes)

Twee dagen voordat ik Ernst, Bobbie en de rest nr 1-2009 van de redactie ontving, lanceert André van Duin na twaalf jaar weer een carnavalsplaat met een clip die bol staat van de adellijke poederpruiken. Toeval of niet? Of is het misschien zoals collega-scenariste Patty Klein ooit zei: "Soms lijkt het of de ideeen in de lucht hangen en iedereen ze er uit plukt!"

Hoe dan ook, feit is dat vooral de eerste pagina van deze Ernst en Bobbie strip naadloos aansluit bij dé carnavalskraker van 2009.
(Illustratie: Piet Voordes)
De eerste Ernst, Bobbie en de rest van dit jaar ligt sinds vorige week donderdag al in de winkel, met daarin op bladzijde 13 t/m 16 de strip “Een spook in het kasteel, getekend door Piet Voordes, zodat jullie dit ook met eigen ogen kunnen zien. Alleen het oorspronkelijke thema van het magazine is vervangen door een griezelthema, waarschijnlijk naar aanleiding van de rest van het verhaal. Zodat het nieuwe Ernst en Bobbie magazine nu bol staat van de spoken, draken en spinnen. Met een zelfs een heel spel dat hieraan gewijd is.

Overmorgen alweer de tweede Eppo van dit jaar. Ben erg benieuwd welke reportages en carnavalskrakers er vanaf donderdag allemaal gemaakt zullen worden…

Geen opmerkingen: