maandag 16 februari 2009

Meer Eppo!

Het mag best eens gezegd worden, beste bloglezers, we zijn tot nu best goed vertegenwoordigd in Nederlands nieuwste stripblad. Opende de rubriek ‘Varia’ in Eppo nummer 1 al met een item over de vrouwen van Hans van Oudenaarden, in nummer 2 zijn we te vinden in diezelfde rubriek op bladzijde 19 samen met hele Eppo-team in een klein verslag over de grootste happening in de Nederlandse stripwereld van de laatste decennia, de presentatie van de nieuwe Eppo in het Amsterdamse Paradiso op 28 januari 2009.
Ook het moment waarop de nieuwe hoofdredacteur Rob van Bavel de eerste nieuwe Eppo overhandigt aan Frits van der Heide, de hoofdredacteur van de oude Eppo is in dit verslag te bewonderen.


(Foto: Joop Schreurs. Niet helemaal dezelfde foto als in Eppo 2, maar wel ongeveer hetzelfde moment))

Op bladzijde 20 dan de tweede aflevering van Kleine Napoleon, uiteraard getekend door Dick Heins. Na het voorstellen van de hoofdfiguur in Eppo nummer 1 wordt het tijd om de historische achtergrond van Kleine Napoleon aan de lezers duidelijk te maken. Dit alles met een kleine knipoog naar Asterix. Of, zo je wilt, een eerbetoon aan de beste stripscenarist die Europa ooit gekend heeft, René Goscinny.

(Illustratie: Dick Heins)


En lest best, het tweede deel van ons nieuwe Bob Evers stripverhaal “Een overval in de lucht” op bladzijde 24 en 25 van Eppo 2-2009. Over bladzijde 3 van het verhaal (of bladzijde 24 van Eppo 2) heb ik het afgelopen donderdag al gehad, maar hebben jullie behalve die duiven van Hans ook Nell al ontdekt op deze pagina? Op het eind van het vorige verhaal “De strijd om het goudschip” zat ze nog verstopt in de allerlaatste plaat in een Iers luchthavenrestaurant. Maar in deze Eppo is te zien dat ze net als Jan en Arie weer veilig en wel is teruggekeerd op Hollandse bodem.
Op pagina 4 van het verhaal de introductie van een aantal belangrijke bijfiguren, maar dat is wel een apart blogitem waard, dus daarover later deze week meer. Tot dan!

1 opmerking:

Anoniem zei

He ik had de collie inderdaad ontdekt. Het is wel een luchthavenhond,zeg! Ze duikt steeds op vliegtuigen op.