zaterdag 29 november 2008

Bob Evers bij Dick Bos... en andere Sinterklaas-verhalen

Hoi allemaal! We zijn weer thuis, terug van onze Rotterdamse signeersessie bij Dick Bos. En wat voor een signeersessie! Eén groot feest! Dankzij de promotiecampagne van Arco van Os was onze signeersessie van vandaag al vooraf gegaan door een groot artikel in de krant. En in zo’n geval kan het natuurlijk niet anders of er ligt al een flinke stapel albums klaar voordat de auteurs in kwestie arriveren.(Foto's: Rob den Houter)


In dit geval twee stapels, want voor het eerst zaten Hans en ik aan twee aparte tafels. Na de traditionele kop koffie zijn we rond twee uur aan de slag gegaan om al die albums van tekst, tekening en handtekening te voorzien. En dat alles wederom in het gezelschap van Caroline en niet te vergeten… Nell.

(Foto's: Rob den Houter)
Ook Ron Streppel, onze uitgever was aanwezig en met hem de giclées die vanmiddag een aantal uren bij Stripwinkel Dick Bos te bewonderen waren en waarvan er zelfs eentje in de etalage prijkte. En meer bekenden bij Dick Bos, zoals collega-schrijfster Wilma Degeling op wiens boekpresentatie ik begin oktober nog te gast was en een flink aantal bekenden en familieleden van Caroline. Maar ook klanten van Dick Bos, die de hele reeks in softcover of hardcover aan iemand anders cadeau wilden doen. Als Sinterklaassurprise, of als verjaardagscadeau. En dankzij die mensen hebben we er na vanmiddag dus opnieuw een aantal nieuwe lezers bij.

(Foto's: Rob den Houter)
Hans is dan ook van twee uur tot vijf uur aan één stuk bezig geweest met het maken van tekeningen in al die albums, die ik even tevoren al van tekst voorzien had.
(Foto: Rob den Houter)Maar niet zonder hapje en drankje, want tussendoor werden wij, maar ook de bezoekers van Dick Bos, getrakteerd op koffie, cola, spa rood, maar ook op bitterballen gehaktstaafjes en kaassoufflés. Met recht één groot feest dus vanmiddag bij Dick Bos. Een feest dat hopelijk vanavond nog eens dunnetjes over wordt gedaan bij alle lezers die inmiddels weer thuis zijn gekomen met hun nieuwe, gesigneerde Bob Evers albums, en a.s. vrijdag op pakjesavond als de andere albums van vandaag tezamen met de andere Sinterklaascadeaus worden uitgepakt.
Wij hebben sowieso een heel erg leuke middag gehad. Daarom onze hartelijke dank aan iedereen die vanmiddag speciaal voor ons naar Stripwinkel Dick Bos in Rotterdam was gekomen. En in de eerste plaats natuurlijk Henk en Wil en alle andere medewerkers van Stripwinkel Dick Bos voor de uitnodiging en gastvrijheid, Rob dankzij wie we nu al de foto’s op deze blog kunnen plaatsen, en Arco vanwege de fantastische publiciteitscampagne, die ook nog een fotograaf van weer een andere krant naar Dick Bos toe lokte.(Foto: Rob den Houter)
Een fotoreportage of artikel dat als het goed is, komende week in de omgeving Rotterdam te lezen zal zijn. Maar we gaan ons best doen om jullie, onze vaste bloglezers, daar ook van mee te laten genieten.
Zodat iedereen die het vanmiddag heeft gemist, alsnog een heel klein beetje bij onze Sinterklaas-feestelijke signeersessie bij Stripwinkel Dick Bos in Rotterdam kan zijn.

En nu we toch over Sinterklaas hebben voeg ik daar meteen maar drie Sinterklaasstrips aan toe, waarvan er eentje zelfs een tienjarig jubileum viert.

(Illustratie: Trini Tinturé)

Het verhaal ‘Een speciale surprise’ op bladzijde 4 t/m 11 van de nieuwe Tina, nr 49-2008, werd al eerder gepubliceerd en wel precies tien jaar geleden in Tina 49-1998. Een verhaal vol cadeaus, verwisselde surprises. goede gedichten bij het verkeerde cadeau en andere Sinterklaasverrassingen op scenarios van mij en getekend door één van de beste Spaanse tekenaressen, Trini Tinturé.

En we sluiten af met maar liefst twee Sinterklaasverhalen in de nieuwe Donald Duck, nr 49-2008. Midden in het blad, op bladzijde 22 en 23 vind je een Broer Konijnverhaal, waarin Rein Vos, verkleed als Sinterklaas, niet één maar vier konijnen probeert te verschalken. Alleen hoe komt het toch dat Broer Konijn zijn vermommingen steeds door heeft?

En op bladzijde 39 t/m 42 een Sinterklaasverhaal van de titelheld van het blad, Donald Duck, getekend door de Deense tekenaar Freddy Milton. Een verhaal waarin blijkt dat Guus Geluk te lui is om zelfs maar zijn eigen Sinterklaasverlanglijstje te schrijven en Donald vindt dat Guus alleen al om die reden helemaal geen cadeaus meer zou moeten krijgen. Hoe Sint en Piet deze situatie naar ieders tevredenheid oplossen, lees je deze week in Donald Duck.
Heel fijn weekend allemaal en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: