zondag 27 juli 2008

Komkommertijd!

Geen commentaar van Hans bij inktpagina 28, geen ander nieuws tussen schetsen en inktpagina door, bijna niets op tv. Het moge duidelijk zijn, beste bloglezers. Het is komkommertijd!
Donald Duck wijdt deze week een heel nummer aan het verschijnsel, in beide betekenissen van het woord. Zowel de komkommer als groente als het gebrek aan nieuws in de media staan deze week centraal in het vrolijke weekblad. En maar liefst drie van mijn verhalen in dit nummer (nr 31-2008) mogen daar een bijdrage aan leveren.
Als eerste komen we op bladzijde 16 t/m 19 Willie Wortel tegen. Een verhaal waarin Willie per ongeluk pratende groente en fruit uitvindt , de Duckstadse vegetariërs honger moeten lijden, en de vrouw van de burgemeester een zeldzame beo inruilt voor een zingende komkommer.
Het volgende verhaal vind je op bladzijde 35 en 36, met Dombo in de hoofdrol. Dit verhaal, getekend door de Spaanse Disneytekenaar José Ramón Bernadó, draait om het klassieke thema van de natuur die moet wijken voor grote bouwprojecten en het gegeven dat tegenwoordig bijna alleen een bedreigde diersoort zo’n bedreigd natuurgebied nog kan redden.
De enige link van dit verhaal met het verschijnsel ‘komkommertijd’ is het feit dat Dombo na twee pagina’s al de voorpagina van de krant haalt.
Het derde en laatste verhaal draait helemaal om het hoofdthema van deze Donald Duck. Komkommertijd in de zin van gebrek aan nieuws. In dit verhaal op bladzijde 39 t/m 42, getekend door de Nederlandse Donald Ducktekenaar Bas Heymans, krijgt de nieuwbakken journalist Donald Duck de opdracht van zijn hoofdredacteur om op zoek te gaan naar nieuws waar wekenlang de voorpagina mee gevuld kan worden. Waren dat in vroeger jaren nog zeeslangen en ufo’s, tegenwoordig worden de zomermaanden gevuld van allerlei soorten ‘gate’s’ die meestal niet meer zijn dan een mug waarvan een olifant is gemaakt. En dat is dus precies het soort nieuws waar Donald in dit verhaal naar op zoek gaat.
Heel veel plezier allemaal met deze verhalen. Vergeet ook niet de Duckstadkrant op bladzijde 33 en 34 te lezen want die staat vol met ‘komkommertijdnieuws’ dat op de een of andere manier ook weer verwijst naar de verschillende stripverhalen in deze Donald Duck.

Geen opmerkingen: