maandag 14 juli 2008

Een hele pagina voor Arie...

Hoi allemaal! Vakantie. Nog steeds vakantie! De zon komt achter de wolken vandaan. Geen gehaast of gejaag meer van mensen die ergens op tijd moeten zijn. Alles heel rustig aan. Zelfs in de baai bij Bob en Jan is het eventjes rustig na het vuurgevecht met de muiters. Even geen interactie tussen de verschillende locaties en personages uit ons verhaal. Even geen heen en weer gereis tussen de drie schepen in de baai. Zelfs even geen 'gelegpuzzel' meer.
En dat betekent dat wij als lezer op pagina 27 van ons verhaal alle tijd hebben om Arie op zijn speurtocht naar die zogenaamde inboorlingen te volgen. Want Joe had wel degelijk gelijk toen hij zei dat er mensen in de buurt van de hut rondslopen. Al is de term ‘inboorlingen’ in dit geval niet het juiste woord is, maar dat ontdekt Arie pas na ondervraging van de lieden die hij op deze pagina tegenkomt. En dat bewaren wij dan weer voor de volgende pagina.

Pagina 27 van het stripverhaal ‘De strijd om het goudschip volgt de gebeurtenissen van pagina 135 t/m 138 van het boek ‘De strijd om het goudschip’. Na zijn terugkeer in het verhaal mag Arie in zijn eentje de hoofdrol op deze pagina spelen. Ik heb de zwartwit pagina laatst al gezien, toen we bij Eppo en Rob van Bavel op bezoek waren en vooral Arie, zoals Hans hem op het laatste plaatje van deze pagina in beeld heeft gebracht, maakte een diepe indruk op me. En hopelijk ook op degenen die zich in de buurt van de hut verschuilen. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.
Nog even geduld tot vrijdag als de pagina in zwartwit op deze blog verschijnt. Dan kunnen jullie ook allemaal zien waar ik het over heb. Maar hier is alvast scenariopagina 27 met de bijbehorende schetsen:

PAGINA 27a:

1. Arie klimt uit de kuil op een plaats waar de helling zo flauw mogelijk is. Hij rent tegen de rand op. Geen tekst.
2. Arie ploft neer tussen het dichte struikgewas.
GELUID: Plof!

3. Overshoulder van Arie, die de kuil kan overzien. Hij heeft zijn geweerkolf tegen zijn rechterwang aangelegd en vizier en korrel in één lijn gebracht. Over de korrel heen ziet Arie de open driehoek tussen twee waaiervormig groeiende struiken en de grond. Daar ziet hij het gezicht van een van de Polynesiërs.
ARIE: Aha! Daar is er ééntje. Eén verkeerde beweging en…

4. De Polynesiër komt ongewapend naar voren. Zijn handen zij leeg. Arie staart verbaasd naar de man.
ARIE: Ongewapend? Maar dan…

5. Arie schrikt van een schot dat ongeveer zes meter naast de Polynesiërs inslaat in de kuilwand.
GELUID VAN HET SCHOT: Pang!
ARIE: Joe! Nee toch?


PAGINA 27b:

1. Het volgende moment stuiven de Polynesiërs allen weg van de kuilrand.
ARIE: !

2. Arie ziet van beide kanten opzij twee Polynesiërs achterwaarts naar hem toeschuiven.
ARIE: ?

3. Arie springt op en richt zijn geweer naar beneden. De twee ongewapende Polynesiërs verstenen in hun kruiphouding.
ARIE: Ajaaaaaiii! Hei, you! Somebody speak English? Waar komen jullie vandaan?


Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: