woensdag 9 juli 2008

Buddie en het landschap a la carte

Hoi allemaal! Dankzij onze eigen Caroline mocht ik laatst ineens een kort verhaal voor kinderen schrijven met een varkentje in de hoofdrol. En dat verhaal is wonderlijk genoeg vandaag veranderd in mijn allereerste kinderboekje.
De hoofdpersoon van het verhaal, het varkentje Buddie, ontsnapt van de boerderij en komt in het bos, de velden en de stad terecht waar hij andere varkens ontmoet die in een andere omgeving wonen en ander voedsel eten dan hijzelf.

(Illustratie: Sieb Posthuma)

Het verhaal, dat ge├»llustreerd is door Sieb Posthuma, heeft alles te maken met de tentoonstelling “Landschap a la carte- een landschap om op te vreten” die vanmiddag is geopend op Kasteel Groeneveld te Baarn.
Tijdens deze interactieve tentoonstelling kunnen de bezoekers zelf ontdekken wat het verband is tussen ons eten en het landschap om ons heen. In wezen is iedere keuze voor een bepaald soort voedsel ook een keuze voor een bepaald soort landschap. In het verhaal van Buddie wordt al een tipje van de sluier op dit gebied opgelicht. En Buddie en andere tekeningen van Sieb Posthuma loodsen je door de tentoonstelling heen, waar nog veel meer aspecten van de relatie tussen voedsel en landschap aan bod komen.
Het verhaal en de tentoonstelling maken deel uit van het scholenprogramma van Kasteel Groeneveld. Het boekje met verhaal van Buddie wordt daarom verspreid op scholen, maar is ook voor € 1,50 te koop op Kasteel Groeneveld.
Dus mocht je deze zomer of later in het jaar tijd hebben, ga dan zeker even een kijkje nemen in de prachtige omgeving van Kasteel Groeneveld en vergeet niet Buddie's boekje mee terug naar huis te nemen. Trouwens, ook onze Bob Evers albums liggen ter inzage in het restaurant van Kasteel Groeneveld. Maar die moeten daar na afloop wel blijven liggen.
De tentoonstelling “Landschap a la carte – een landschap om op te vreten” is vanaf vandaag tot eind 2009 te zien op

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op: http://www.kasteelgroeneveld.nl/Landschap++la+carte+/24/default.ecms
En meer informatie over het verhaal van Buddie en het scholenprogramma vind je op:
http://www.kasteelgroeneveld.nl/Landschap++la+carte/43/default.ecms
Heel veel plezier en tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk! Het kasteel is vlakbij voor mij, dus daar ga ik zeker binnenkort weer even naar toe. En ben erg benieuwd naar het boekje. Groetjes, -Joop-.

Frank Jonker zei

Hoi Joop,

Hartstikke leuk weer! Het boekje van Buddie is (of was in elk geval vorige week woensdag) te krijgen aan de balie van Kasteel Groeneveld. Nog niet in de winkel van Kasteel Groeneveld dus, maar misschien binnenkort wel.
En zoals gezegd, onze Bob Evers albums kun je gratis lezen in het restaurant.

Hartelijke groeten,

Frank