maandag 28 juli 2008

De bevrijding van Abercrombie

Hoi allemaal! Terwijl de zomerse regen met bakken uit de hemel valt, kelders, huizen en straten overstromen, half Nederland zijn net opgeknapte tuin in een miniatuur Stille Zuidzee ziet veranderen en dit feeƫrieke tafereel nog eens feestelijk verlicht wordt door zichzelf snel opvolgende bliksemflitsen met bijbehorend dondergeroffel, is het weer tijd voor onze maandagse scenariopagina met de bijbehorende schetsen van Hans.

We zijn intussen aangekomen op pagina 29 van ons stripverhaal. De oplettende lezers zullen zich ongetwijfeld nog herinneren dat stuurman Muriloff van de Annie Laurie op pagina 24 een sloep heeft uit laten zetten en naar de Frisco is gevaren. Kapitein Abercrombie is namelijk wel heen met de muiters naar de Frisco gevaren maar niet terug. Wij, als lezers, weten allang dat kapitein Abercrombie vastgebonden zit op een stoel in de kleine salon van de Frisco. Maar Muriloff weet van niets en is vastbesloten uit te zoeken wat er met zijn kapitein gebeurd is.
En nu op de Willi Waw de gewonden van het vuurgevecht met de muiters worden verzorgd, de muiters terugroeien naar de Frisco en Arie met zijn hulptroepen op weg is naar de sloep met voorraden op het strand, is het de hoogste tijd om eens te kijken het stuurman Muriloff en zijn Kanaken aan boord van de Frisco vergaat.
Muriloff en zijn mannen, wetend dat ook de muiters weer terugkeren naar de Frisco, doorzoeken zo snel als ze kunnen de Frisco en het is Muriloff himself die uiteindelijk kapitein Abercrombie uit zijn benarde situatie bevrijdt.
Pagina 29 van ons stripverhaal is opgebouwd uit maar liefst drie verschillende scene’s uit het boek. We beginnen op bladzijde 110 t/m 112 met de aankomst van Muriloff en zijn mannen op de Frisco, daarna bladzijde 108 en 109 waar de muiters terugkomen bij de Frisco en de sloep van de Annie Laurie zien liggen en tenslotte bladzijde 123 en 124 waar Muriloff Kapitein Abercrombie bevrijdt.

PAGINA 29a:

1. Muriloff en vier Kanakenroeiers leggen in een sloep van de Annie Laurie aan bij de Frisco (precies de andere kant vanwaar de muiters vertrokken zijn). De sloep wordt vastgelegd met een touw met knopen.
TEKSTBLOK: Intussen…
MURILOFF: Vlug! Zoek de kapitein, voor de drie blanke mannen terugkomen. Hij is hier ergens op het schip. Vind hem. Baki! Baki!
KANAKEN: Yes, Mr. Muriloff.

2. De vier Kanaken lopen twee openstaande deuren in, die naar het inwendige van het schip leidden. Muriloff duikt een stalen deur door, een hete schemerige gang binnen.

3. De sloep met de muiters nadert de Frisco.
BARNEY: Ik dacht…dat we…het nooit…zouden halen.
MICKEY MOUSE: Het is onze eigen stomme schuld. We hadden dat jacht nooit zonder bewaking mogen achterlaten. Die lui zijn natuurlijk aan boord geklommen, zo gauw wij wegvoeren.

4. Harry spuwt in het water.
HARRY: Nou ja, er is nog geen man overboord. Zij het jacht, wij de Frisco. En ik heb nog altijd liever een Frisco met goud dan tien Willi Waws met niks.

5. Barney kijkt bezorgt naar de sloep van de Annie Laurie. Mickey Mouse kijkt hem minachtend aan.
BARNEY: Zeg, lag die sloep hier net ook?
MICKEY MOUSE: Hoe weet ik dat nou? We zijn daarnet aan de andere kant weggevaren. Dacht je dat ik X-stralen in mijn kop had?


PAGINA 29b:

1. Barney legt de riemen in de sloep en kijkt naar het touw met knopen. Mickey Mouse klimt als eerste via het touw naar boven
BARNEY: Laten we maken dat we boven komen. Ik kan niet best klimmen met die stijve poot van me.
MICKEY MOUSE: Wij eerst. Haal jij het touw maar onder je oksel, dan trekken wij je op.

2. Muriloff opent een paar deuren en kijkt in verlaten hutten.
MURILOFF: Niets…niets…

3. Muriloff opent de deur van de salon en ziet daar Abercrombie vastgebonden in de stoel zitten.
MURILOFF: Kapitein Abercrombie!!

4. Muriloff haalt de prop uit Abercrombies mond. Abercrombie vraagt hijgend naar de boeven.
ABERCROMBIE: Waar zijn… die boeven?

Veel plezier en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: