vrijdag 7 december 2007

Even recapituleren

Dit is een mooi moment om even te vertellen wat er vooraf ging. Aan deze blog en aan de serie en aan het verhaal.
De Bob Evers reeks is een serie jongensboeken geschreven door Willy van der Heide in de jaren veertig, vijftig en zestig van de vorige eeuw. Spannende leesboeken met een grote schare lezers, fans en zelfs volgelingen. Hoewel de boeken tot de dag van vandaag wel door kinderen worden gelezen, is de grote bulk lezende jongens van destijds inmiddels middelbaar of ouder. En na al die jaren zijn deze jongens nog steeds enthousiast over de serie. Tot de dag van vandaag diskussiƫren ze met elkaar op fora en maken ze prachtige sites over hun jeugdhelden. Kijk vooral eens op http://www.bobevers.nl/
Een paar jaar geleden werd ik door uitgeverij Arboris gevraagd om een stripversie van de Bob Evers reeks te maken. Ik deed in die tijd veel reclame en wat stripghostwerk voor Donald Duck en Jan, Jans en de Kinderen en was eigenlijk wel toe aan zoiets. Een eigen strip!!!

Omdat het lukte een voorpublikatie te krijgen in het Algemeen Dagblad -vanwege de financiƫn erg noodzakelijk zo'n voorpublicatie- kon ik van start. Eerst met een scenario van Koen Wijnkoop, later met scenario's van Frank Jonker. De Bob Eversstripserie was een feit!

Geen opmerkingen: