vrijdag 1 september 2017

De strips van deze week

Dit is met recht de week van Hans te noemen. Allereerst is er natuurlijk de tweede aflevering van Rhonda, Route 66, te vinden op pagina 14 t/m 16 van de nieuwe Eppo (nr 18-2017). Hans schreef er eerder deze week dit over op de Help me, Rhonda-blog:

Meisjes op motoren

In de aanstaande Eppo weer een 3 pagina episode Rhonda. Hier alvast een plaatje, inclusief spelfout.
Zoals beloofd hier, op deze plek, alvast een beetje voorbeschouwing van wat je te wachten staat, op Rhondagebied, bloglezer, als je die Eppo komende dinsdag te pakken hebt. Wees bij doorlezen van deze blog gewaarschuwd! Spoilers kan ik niet altijd vermijden!
Kijk es. Hier alvast de layoutschetsen, die gebruikte voor het maken van die komende drie pagina's. Als je heel goed kijkt, kun je misschien al een paar elementen zien, ie in het verhaal van belang worden. Es kijken. Ik zie bijvoorbeeld koffiebekers en een soort boekje!
Ik zie een radio waar een verontrustende boodschop uit lijkt te komen. En op de pagina daarna ontwaar ik soort motorfiets! Goed kijken en je komt een eind, qua verhaal!
Hoewel je misschien, als ongeoefend schetskijker, duizelig wordt van de aanblik van deze potloodpagina's, vind ik ze eigenlijk zelf, bij terugkijken nog verrassend helder. Technisch zijn ze hier en daar zelfs, voor mijn doen, al lekker uitgewerkt.
Tenslotte nog wat fotoreferentie. Niet allemaal precies zo in het verhaal gebruikt, maar fijn voor de sfeer als je aan het tekenen bent. Meisjes op motoren! Prachtig!
 
En ook Puppy from Hell werd deze week dagelijks vervolgd in Metro. Met de eerste ontmoeting en de eerste gesprekken tussen Robin en de kleine Nell. Robin zou het liefst hebben dat de kleine Nell zo snel mogelijk vertrekt, maar in plaats daarvan wordt hij geconfronteerd met zijn nieuwe 'zusje', haar gedrag en haar ideeen. Een en ander werkt Robin vooral heel erg op de zenuwen en dat zal de komende tijd nog niet veel beter worden. Wordt volgende week vervolgd. 
 
In de nieuwe Penny (nr 18-2017) vind je op pagina 4 t/m 13 het nieuwe Duinmanege-verhaal 'Reus!'

(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)

Waarin Amy en Bo de pony van Amy's nichtje Cindy een weekje verzorgen. Zowel Amy als Bo als Cindy zijn Shetliefhebber en Amy en Bo verheugen zich behoorlijk op de komst van een nieuwe Shet. Maar dan blijkt dat Cindy de Shetleeftijd allang voorbij is en worden Bo en Amy geconfronteerd met Timo, een groot paard. En vooral Amy heeft het niet zo op grote paarden. Of het ooit nog iets wordt tussen Amy en Timo lees je deze week in Penny. Het verhaal is gebaseerd op een plot van de redactie van Penny en de foto's van deze fotostrip werden gemaakt door Wendy Vonk.
 
Officieel was 'Reus!' het laatste verhaal in de serie Duinmanege.

(Foto: © Holco Publications)

 Maar er zijn nog een aantal verhalen niet gepubliceerd, waaronder het verhaal dat voor Penny 19 staat aangekondigd onder de titel 'De slimste pony van de wereld' en waarvoor ik eveneens het scenario schreef. Over twee weken lees je alles over de streken van deze Harry op dit blog.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: