vrijdag 29 september 2017

De nieuwste strips

Dé strip van deze week is natuurlijk de Dossier Editie van De avonturen van Hel deel 2: De Sibylle-codex. Vorige week gepresenteerd op Slot Loevestein en sinds deze week ook te koop bij de stripwinkels en de betere boekhandel. Met de Utrecht-cover, het 16 pagina's tellende dossier over de totstandkoming van het verhaal, compleet met schetsen, foto's prenten, illustraties en zelfs een extra strippagina en natuurlijk de complete strip van de nieuwe avonturen van Hel in 'De Sibylle-codex'.

Het softcover-album van De Sibylle-codex staat deze week als 'Nieuw!' vermeld in de vaste advertentie van de Eppo Shop op pagina 38 van de nieuwe Eppo (nr 20-2017). Ook de Dossier Editie staat daar als hardcover bij vermeld. Hardcover plus zouden we eigenlijk moeten zeggen, want behalve het complete stripavontuur van De Sibylle-codex krijg je er natuurlijk ook nog een compleet dossier over de totstandkoming van dit verhaal bij.


(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Voor de nieuwe strips in tijdschriften en kranten moeten we deze bij Hans zijn. De vierde aflevering van Rhonda, Route 66 is deze week te vinden op pagina 34 t/m 36 van de nieuwe Eppo. Dit is was Hans er afgelopen dinsdag over schreef op de Help me, Rhonda-blog.

Rhonda-ROOOOOOOMANCE
Werkelijk elke Hollywoodfilm, soms een beetje verstopt, maar vaak gewoon op de voorgrond, heeft wel ergens een "love-interest". De held(in) ontmoet ergens in het avontuur een leukerd, waarvan je meteen weet dat ze op het eind met onze protagonist de horizon tegemoet mogen.Dat wilde ik in de Rhondastrip, onze eigen papieren-polder-Neder-Hollywood productie, natuurlijk ook. De jonge, moderne psychiater Dutch kreeg van mij de rol toebedeeld van Rhonda's aanstaande lover. Niet teveel op de voorgrond, en fysiek het mannelijke spiegelbeeld van Rhonda (veel donker haar op het voorhoofd). Het leek mij vervolgens wel belangrijk deze romance een beetje traaaaaaag "uit te serveren". Echt "acteren" op papier.
Niet meteen vol op de bek dus, maar mooi, logisch van scene naar scene opbouwen. Hier wat schetsen voor de Eppo-episode van vandaag. Deze episode gaan we van verholen blikken naar verdere aanrakingen. ( samen op de motorfiets was al een mooi begin) Eventjes komen de acteurs  dichtbij en weer meteen is er weer wat afstand. Maar ze hebben nu wel hand in hand gelopen! Yeah!
EN in de episode van vandaag we zien onze onwaarschijnlijke, ambitieuze CIA-vriend Marshall McCluhan (beroemde naam, gepikt van sixties guru) voor het eerst weer terug. Wat gaat deze Mac straks voor rol spelen in Rhonda's zoektocht naar zichzelf?
Tenslotte nog wat foto ref! Surfboards en houtbetimmerde auto's. Ik wilde er in deze episode ergens nog even wat sixties Californië beachcultuur in hebben.

En last but not least wordt deze week ook Puppy from Hell, ofwel Puppy Love, weer vervolgd in Metro. Ook de relatie tussen Nell en Robin verdiept. Dat wil zeggen de twee stellen zich aan elkaar voor. Eh...nou ja, Nell stelt zich voor en Robin reageert daar in eerste instantie nogal expressief op. En dan is er ook nog het etensbakje... Wordt volgende week vervolgd.


Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: