vrijdag 11 november 2016

De nieuwste strips

Aan het begin van deze eeuw waren de projectontwikkelaars in opkomst. Meestal kwam het er op neer dat stuk van de vrije natuur vervangen zou worden door een bebouwd gedeelte voorzien van groenvoorziening. De plaatselijke politici gingen daar maar wat graag in mee, vooral vanwege de verwachte extra opbrengsten van de onroerendgoedbelasting. En dat de groenvoorziening, die over het algemeen nogal tegenviel, vele malen minder zuurstof produceerden dan de bomen die ervoor gekapt werden, deed er dan niet zo heel veel meer toe. Projectontwikkelaar Venijn McSnekke gaat wat dat betreft heel erg ver in het Duckies-verhaal dat ik daar in 2004 over schreef en dat deze week te vinden is op pagina 25 t/m 28 van de nieuwe Donald Duck (nr 46-2016). En in dit geval gaat het om het land waar Oma's boerderij al decennia lang te vinden is. Ook de Duckstadse burgemeester wordt verblind door de verwachte belastingopbrengsten. Gelukkig zijn Lizzy, Juultje en Babetje er ook nog en vooral Willie Wortel die een toekomstdroomgenerator heeft uitgevonden. Een uitvinding waarmee iedereen zijn eigen toekomstdroom kan beleven. En dan ontdekt de burgemeester dat McSnekke's plannen niet alleen voordelen hebben, maar ook behoorlijk wat nadelen. Of die opwegen tegen de verwachte belastingopbrengsten, lees je deze week in Donald Duck.

Ook de nieuwe Eppo (nr 23-2016) viel deze week in de bus. Met op pagina 32 en 33 de zesde aflevering van Hel, De Sybille-codex. Waarin Harry en Leon er in slagen om binnen te dringen in het appartement van Angelo, maar niets vinden omdat Hel eerder die middag het complete dossier van Raz Fadraz in veiligheid heeft gebracht en geen sporen heeft nagelaten. Maar nu Artemis zo dichtbij komt, hoe lang is Hel nog veilig in Angelo's appartement?
Danker Jan besteedt op zijn Facebook-pagina aandacht aan de inkleuring van de eerste pagina van deze aflevering, pagina 11, ingekleurd door niemand minder dan Wilma Leenders. Het resultaat mag er dan ook zijn! Hoe het verder gaat met Hel en de Sibylle-codex lees je over twee weken in Eppo.

Op bladzijde 15 van de nieuwe Eppo vind je de oproep voor de jaarlijkse Eppo-enquete. Tot 16 november kun je via deze link   je mening kwijt over onder andere Hel, Max Miller en vele andere strips. Als je gaat stemmen, geef Hel en Max hoge punten en liefst natuurlijk een 10, want des te groter is de kans dat we ook in de komende jaren de avonturen van Hel en Max Miller kunnen blijven voorpubliceren in Eppo. Prettig weekend allemaal en dank jullie wel alvast voor jullie stem.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Geen opmerkingen: