vrijdag 18 november 2016

De nieuwste strippublicaties

Hadden we vorige week nog een verhaal in Donald Duck waarin de burgemeester het Duckstadse buitengebied in beton wilde veranderen, deze week verandert de Boze Heks het bos waar de Zeven Dwergen wonen... in een ander bos. Dat wil zeggen ze verwisselt de bomen en planten dusdanig met elkaar dat niemand meer weet waar hij of zij zich nu in het bos bevindt. En dat alles met het idee om Sneeuwwitje dusdanig te laten verdwalen dat ze bij haar huisje uitkomt in plaats van dat van de Zeven Dwergen. Of het feest dat de Zeven Dwergen voor Sneeuwwitje gepland hadden nog doorgaat en zo ja, waar dat dan gevierd wordt, lees je deze week op bladzijde 16 t/m 20 van de nieuwe Donald Duck (nr 47-2016). Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

(Illustratie: © Holco Publications)

Deze week verscheen ook de nieuwe Penny (nr 24-2016) met daarin op bladzijde 6 t/m 15 de laatste aflevering van de fotostripserie 'Penny's Shadow'. in de beginfase van dit project was ik betrokken bij de brainstormsessie, heb een aantal ideeen geleverd en een tweetal plots geschreven, waaruit een aantal elementen in de uiteindelijke verhalen terecht zijn gekomen. Zoals bijvoorbeeld de legende van Rixt van 't Oerd, ook wel bekend als de heks van Ameland. Het verhaal van Rixt en haar zoon Sjoerd die samen schepen lieten stranden en leegroofden wordt in deze aflevering verteld door Bente aan hoofdpersonage Anna die het verhaal in haar schetsboek optekent. Ik schreef de oorspronkelijke plot voor de vierde aflevering van Penny's Shadow, maar in combinatie met een doorlopende verhaallijn is de legende van Rixt van 't Oerd uiteindelijk onderdeel geworden van de laatste aflevering van deze serie fotostrips met tekeningen rond Penny's Shadow.

En dan viel deze week ook de nieuwe Stripnieuws (nr 65) in de bus.

(Foto: Alex Odijk)

Helaas zonder Puppy from Hell, maar met een artikel over de toekenning van de Stripcultuurbeurs 2016 aan Cok Jouvenaar en Caroline voor het idee van de Stripmaker des Vaderlands. Volgens dit bericht, te vinden op bladzijde 6 van de nieuwe Stripnieuws onder het kopje 'Stripcultuurbeurs 2016 voor Stripnieuwsredacteur', zou er ook een speciale Facebookpagina in de maak zijn waarop we op de hoogte worden gehouden van alle verdere ontwikkelingen rond de Stripmaker des Vaderlands. En uiteraard lees je al die ontwikkelingen ook hier op De Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: