donderdag 18 december 2014

Stripfies-tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum

Gistermiddag is in het Nederlands Stripmuseum te Groningen de tentoonstelling 'Stripfies' geopend. Van meer dan 60 stripfiguren is vanaf nu de selfie te bewonderen. Selfies die uiteraard ook gemaakt zijn met behulp van de geestelijke vaders en moeders van de betreffende stripfiguren. Helaas geen stripfie van Bob, Jan, Arie of Rhonda, maar wel van onder andere Franka, January Jones, Storm, Roodhaar en... Max en Eva. Een tijdje geleden plaatste IJsbrand al een detail van deze stripfie op de Max Miller Strips blog:
(Illustratie: IJsbrand Oost)

En de locatie waar Max en Eva hun stripfie gemaakt hebben, heeft ook alles te maken met het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel', maar ook met onze gloednieuwe kerst/nieuwjaarskaart. Daarom volgende week meer daarover op zowel de Bob Evers Strips blog als de Max Miller Strips blog.

Een overgroot deel van alle stripfies zijn overigens ook gebundeld in een speciaal album met de toepasselijke titel Stripfies.
(Illustratie: Henk Kuijpers)

Ook daarin is de stripfie van Max en Eva te vinden, en wel op pagina 34. Het album is te koop in het Nederlands Stripmuseum, via de Eppo webshop (http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=166&groep=Diversen&serie=Stripfies)  en zeer binnenkort ook in de stripwinkel.
De tentoonstelling 'Stripfies' is nog te bezichtigen tot en met 1 maart 2015. Meer info vind je uiteraard op de site van het Nederlands Stripmuseum (http://www.stripmuseum.nl/).

Geen opmerkingen: