zaterdag 27 december 2014

De publicaties van deze week

In de laatste week van het jaar geen nieuwgepubliceerde strips meer die we nog op deze blog kunnen vermelden. Maar daarentegen wordt er in de nieuwe Eppo (nr 26-2014) wel heel veel moois aangekondigd voor volgend jaar. Op bladzijde 30 en 31 vind je een vooruitblik op vele Nederlandse strips die volgend jaar in Eppo gepubliceerd zullen worden. En een van die strips is uiteraard het tweede verhaal van Rhonda 'Rebecca'  dat begin 2015 in Eppo van start zal gaan. Begin volgend jaar lees je daar alles over op deze blog en op de Help me, Rhonda- blog (http://www.hmrcomic.blogspot.nl/), Aan het overzicht in Eppo kunnen we inmiddels ook het nieuwe Max Miller 'Schaduwspel' toevoegen, dat medio 2015 in Eppo gaat verschijnen. IJsbrand is al druk bezig met het tekenen van de eerste pagina's van 'Schaduwspel'.

Op bladzijde 25 in de rubriek 'Varia'  onder de titel 'Mannenpronk' is er ook nog aandacht voor het andere werk van Hans en in het bijzonder het ontwerp dat Hans maakte voor de vierde lijn Liger T-shirts. De oplage van ieder ontwerp is slechts 360 exemplaren. Dus mocht je van de Sint of de Kerstman nog niet zo'n t-shirt cadeau gekregen hebben, wees er dan snel bij. De T-shirts zijn te koop via een zestal retailer en de webshop van Liger (http://www.thisisliger.com/hans-van-oudenaarden-liger-x-hans-van-oudenaarden.html).

Zowel op bladzijde 25 in de rubriek 'Stripsnippers' in Eppo als op bladzijde 7 in de rubriek 'Flitsen' in de nieuwe Stripschrift (nr 441) is er aandacht voor de Stripfie-tentoonstelling in het Nederlandse Stripmuseum te Groningen. Waar onder andere de stripfie van Max en Eva in een Weens decor te bewonderen is.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En dat heeft dan weer alles te maken met ons nieuwe Max Miller verhaal 'Schaduwspel' dat zich in elk geval een aantal pagina's in de Oostenrijkse hoofdstad zal afspelen.
Zowel Eppo als Stripschrift vermelden de tentoonstelling die nog tot 1 maart 2015 zal lopen, ook in hun agenda, op respectievelijk bladzijde 46 en 40.  En meer info over de Stripfie-tentoonstelling vind je natuurlijk op de site van het Nederlands Stripmuseum (www.stripmuseum.nl)

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: