zondag 21 december 2014

De strips van deze week

Bijna Kerstmis. De boom in huis, de kerstkaarten worden verzonden en zijn misschien zelfs her en der al bezorgd, en ook de tijdschriften van deze week zijn vrijwel allemaal in kerststemming. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Donald Duck (nr 52-2014) met daarin een kerstverhaal van De Zeven Dwergen, waarvoor ik het scenario schreef in de zomer van 2013. Zoals bijna iedereen krijgen ook de Zeven Dwergen met Kerstmis bezoek, en wel van Sneeuwwitje en haar prins. Voor de Boze Heks, alias Sneeuwwitjes stiefmoeder, een goede gelegenheid om wraak te nemen op haar stiefdochter en haar plaats in het kasteel weer in te nemen. Kortom, de Boze Heks heeft niet heel veel op met de kerstgedachte. Of het voor Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen toch nog een vrolijk kerstfeest wordt, lees je deze week op pagina 33 t/m 37 van de nieuwe Donald Duck.

En dan viel deze week ook de nieuwe BS Magazine (nr 202) in de bus met daarbij P@per 25. Op de cover van de nieuwe P@per  de heldin uit het verhaal 'Reistijd' dat op pagina 12 t/m 18 te vinden is. Een verhaal over een dromerig meisje dat na een busoverstap ineens in een heel andere wereld belandt. Niet echt een kerstverhaal, maar door de Dickensiaanse sfeer wel passend in deze tijd.
Het scenario voor dit verhaal, dat pracchtig getekend werd door Shanna Paulissen, schreef ik op verzoek van Wallie Hakkens al in januari 2012. Wallie zelf schreef de plot voor het verhaal.

Voorafgaand aan het verhaal lees je op pagina 10 en 11 nog een interview van Wallie met Shanna. Waarin onder andere haar werk voor Ward, Ezra, de verschillende stijlen en genres, de verschillende facetten van Shanna's  werk en uiteraard komt ook ' Reistijd' in het interview aan bod. Kortom, een nummer van P@per dat je zeker niet mag missen.

(Illustraties: Shanna Paulissen)

Geen opmerkingen: