woensdag 10 december 2014

Locatie scouting in Wenen en Gent

 Een paar weken geleden maakte IJsbrand op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) al bekend dat het nieuwe Max Miller verhaal 'Schaduwspel' zich voor een deel in Wenen afspeelt. Het scenario van het nieuwe Max Millerverhaal zit inmiddels in de eindfase, maar de Weense lagen eigenlijk al langere tijd, op wat details na. redelijk vast. Voor IJsbrand een goede reden om zelf eens een bezoekje aan Wenen te brengen en in het bijzonder natuurlijk aan de locaties die Max en Eva daar zullen bezoeken. IJsbrand maakte onder andere deze foto's:


Waarvan dit straatje of een soortgelijk straatje zeker een rol gaat spelen in 'Schaduwspel.
(Foto's: IJsbrand Oost)

Zelf bracht ik al eerder een bezoek aan Gent. Niet dat Max en Eva in het nieuwe verhaal ook naar Gent gaan (maar wie weet in een van de volgende verhalen). Nee, het ging me vooral om de indeling en de routes die je door een kasteel als bijvoorbeeld het Gravensteen kunt volgen.
 

 

En dan in het bijzonder naar deze plek:


De routes die ik zelf door het Gravensteen volgde heb ik voorlopig ook verwerkt in de betreffende scenes in het scenario. Maar begin volgend jaar staat er nog een bezoek gepland aan een ander kasteel, dus wellicht verandert er nog het een en ander, al wat het maar om het verhaal nog spannender te maken. We houden jullie op de hoogte, op deze blog en op de Max Miller Strips blog.

Geen opmerkingen: