maandag 1 oktober 2012

Het verhaal van Pjotr

Vandaag voor het eerst sinds maanden weer eens echt een nieuwe Max Miller-pagina geschreven. Je raadt het, het scenario voor de cameoplaat voor Eppo 100!  Althans de eerste opzet daarvan, want uiteraard kan er de komende dagen, in overleg met IJsbrand, nog best het een en ander aan veranderen.

Intussen is IJsbrand natuurlijk ook volop bezig met het tekenwerk voor het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'. Sinds afgelopen zaterdag is er een nieuwe post van IJsbrand over dit verhaal met uiteraard de bijbehorende schetsen op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) te vinden.

We zijn inmiddels aangeland op pagina 12 van ons verhaal. Pjotr heeft het historische deel van zijn verhaal inmiddels afgesloten en dus bevinden we opnieuw in het heden. Maar zoals IJsbrand in zijn post ook al aangeeft, Pjotr is nog niet klaar met zijn verhaal. Dat wat in het verleden gebeurd is, heeft consequenties voor het heden. En die moeten ook uit de doeken gedaan worden. Bovendien zijn er nog een aantal raadsels die opgelost moeten worden. En dat vergt weer behoorlijk wat overleg.

Een pagina met alleen maar pratende poppetjes is natuurlijk niet interessant, niet voor de lezer, maar ook niet voor de schrijver en de tekenaar. Het beste om zo'n pagina interessant te houden, is de personages tijdens het gesprek flink te laten acteren.

Zoals Pjotr die hier opstaat en een verbijsterende onthulling doet.

 Of het pakket oppakt dat eerder die dag bezorgd werd om daarna de inhoud aan Max en Eva te laten zien.


Allemaal oplossingen die direct met de plot van het verhaal te maken hebben en die dus ook in het scenario stonden. Maar deze, Max die zijn stoel aanschuift, om een betere blik op het een en ander te kunnen werpen,stond niet in het scenario en is geheel en al een vondst van IJsbrand.
Zo zie je dat door een goede samenwerking tussen scenarist en tekenaar een pagina met betrekkelijk veel tekst en uitleg toch leuk, spannend en interessant kan worden,
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Op het eind van deze pagina doen we  toch nog even een kleine flashback, naar de vroegste jeugdherinnering van Pjotr in de vorm van deze foto. En ja, ook dat heeft iets met de raadsels rond de Blauwe Steen te maken.

Maar inmiddels zitten al best lang in dat huis aan de Noorderdwarsstraat. We zijn van buiten naar binnen gegaan, van beneden naar boven en terug, van het heden naar het verleden en omgekeerd. Zo langzamerhand wordt het tijd dat we eens van locatie veranderen. En dat doen we dan ook. Binnenkort op pagina 13!

Geen opmerkingen: